Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Ratatouille se ztraceným vejcem

6–8 porcí
do 1 hodiny
Ratatouille se ztraceným vejcem
Ratatouille se ztraceným vejcem Autor: profimedia.cz
Moc dobré jako příloha třeba ke grilovanému kuřeti nebo jako hlavní jídlo s vejci naměkko a francouzským chlebem.
Reklama

Suroviny (6–8 porcí)

Reklama

Postup

  1. Zbavte spařená a oloupaná rajčata zrníček, potom nakrájejte zeleninu na kostky nebo kolečka – jen se snažte, aby velikost kousků byla víceméně stejná, ale podržte jednotlivé druhy zvlášť.
  2. Cibuli osmažte na olivovém oleji dosklovata, potom ji vyndejte a dejte stranou. Postupně opékejte papriky, následované cuketami a lilky, až budou měkké (ale ne rozvařené).
  3. Zeleninu dejte zpátky do hrnce spolu s rajčaty, česnekem a bylinkami a vařte pár minut, až se vše dobře promíchá. Přilijte víno a pomalu vařte 25 minut. Ochuťte solí a pepřem, úplně vypněte oheň a přikryjte, dokud nebudete podávat.
Reklama

Ratatouille se ztraceným vejcem Foto:

Ratatouille se ztraceným vejcem, foto: Profimedia.cz

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama