návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Pomazánka s pečeným česnekem

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 1 hodiny
Pomazánka s pečeným česnekem
Autor: Chléb v hlavní roli Pomazánka s pečeným česnekem
Těžko budete zapínat troubu kvůli několika paličkám česneku, ale pokud se chystáte péct maso nebo zeleninu, zkuste je do trouby přihodit. Příště se vám bude snáze přemýšlet, co byste mohli upéct, abyste si mohli tuhle pomazánku dopřát znovu.

Suroviny (4 porce)

Postup

  1. Celé hlavičky česneku zabalte do alobalu a pečte asi hodinu v troubě na 200 °C.
  2. Pečený česnek poznáte, že je měkký v konzistenci zlatavé pasty.
  3. Máslo utřete se sýrem, solí a pepřem. Pečený česnek vymáčkněte ze slupek a přidejte k ušlehanému sýru.
  4. Pomazánku můžete podávat s vařenými vajíčky na opečeném chlebu.
  5. Prima tip: Česnek je dobré péct, když máte v troubě třeba masovou pečeni. Je to úsporné a maso pak krásně voní.

Chléb v hlavní roliChléb v hlavní roli

Tato kuchařka vám dokáže, že i z „obyčejného“ chleba můžete vytvořit nápaditá a chutná jídla, kterými rodinu u večerního stolu ohromíte. „Chleba s něčím k večeři“ je pro mnoho zaměstnaných žen způsob, jak připravit všední večeři pro rodinu rychle a bez velké námahy.

Autorka Milena Volfová poradí, jak upéct chleba, houstičky a další druhy pečiva, ale také ukáže spoustu dalších variací – plněné chleby, chléb nasladko apod. Máte-li křupavý, ještě teplý a voňavý chléb, je snadné proměnit jej v pochoutku, stačí jen pár čerstvých surovin…

A napadlo by vás, že i koupený nebo včera upečený chléb můžete použít jako výchozí surovinu pro přípravu koláčů, cheesecaků a dalších lahůdek?

Knihu vydalo nakladatelství Smart Press.