Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Polpettone di nonna Zaira – Sekaná babičky Zairy

4 porce
do 30 minut
Sekaná babičky Zairy
Sekaná babičky Zairy
Vyzkoušejte italskou variaci sekané. Kdy jindy než v létě, kdy máme ke středomořské kuchyni nejblíže. Šťavnatou chuť mladého masa doplní chuťově výrazná omáčka z rajčat a bazalky.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Ve vodě 20 minut povařte celá rajčata, jarní cibulku a řapíkatý celer.
  2. Mezitím smíchejte telecí maso s vejcem a strouhaným parmezánem (podle chuti). Zakápněte olejem a dochuťte citronovou strouhanou kůrou a špetkou soli. Na závěr přidejte nasekanou petrželku. Směs promíchejte, vypracujte z ní pevnou hmotu a rozdělte na dvě šišky. Ty obalte ve strouhance a orestujte na olivovém oleji dokřupava.
  3. Vařenou zeleninu přendejte do pasírky a propasírujte. Dochuťte olivovým olejem a solí.
  4. Sekanou servírujte se zeleninovou omáčkou a s pár lístky bazalky.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama