návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Polévka z pečených rajčat

4–6 porce
do 1 hodiny
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat Autor: isifa.com
Tato polévka je na zimu ideální. Je vydatná a trocha chilli vás i krásně prohřeje.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Roztopte troubu na 210 °C, u plynové na stupeň 7. Ve velkém pekáči smíchejte cibuli, česnek, chilli (pokud ho použijete), kousky rajčat a cherry rajčátka, přidejte 2 lžíce olivového oleje a koření. Pečte v troubě 30 minut.
  2. Ciabattu roztrhejte na malé kousky, naházejte je na pečicí plech, pokapejte olivovým olejem a pečte pod rajčaty 15 minut, dokud nebudou křupavé.
  3. Dejte rajčatovou směs do mixéru a mixujte, dokud nebude úplně hladká. Do mixéru nalijte asi 300 ml horké vody současně s hrstí bazalky, opět mixujte, aby se lístky nasekaly. Znovu ohřejte před podáváním. Pokud je polévka na vás stále hustá, můžete ji naředit ještě trochou vody.
  4. Rozdělte lžičkou do šálků ciabattové krutóny, přelijte je polévkou a ozdobte bazalkovými lístky.
  5. Prima tip: Cherry rajčátka jsou chuťově trochu sladší, ale to můžete dohonit, když jakákoliv rajčata, která seženete, trochu dosladíte.
Reklama

Polévka z pečených rajčat Foto: isifa.com

Polévka z pečených rajčat. Foto: isifa.com

Vyzkoušejte i další recepty na jemné krémové polévky:

 

 

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama