reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Polévka z pečené červené papriky s cizrnou a bylinkami
Autor: Polévková mánie Polévka z pečené červené papriky s cizrnou a bylinkami

Polévka z pečené červené papriky s cizrnou a bylinkami

Hodnoceno: 0x
K přípravě této polévky potřebujete pečenou červenou papriku zavařenou ve vodě a octě, nikoli v oleji, a kupujte pouze papriky v kvalitním skle. Pamatujte, že jsou hlavními hrdinkami této polévky a levnější verze mívají takřka nepostřehnutelnou octovou příchuť.
do 30 minut
4 porce

reklama

Postup

  1. Protlak, bujónovou kostku a 200 ml vody dejte do malého kastrolku a přiveďte k varu.
  2. Mezitím v jiném kastrolku smažte asi 5 minut červenou cibuli, česnek, červenou papriku a sušenou uzenou papriku na oleji s polévkovou lžící vody. Začne-li se směs přichytávat ke dnu, přidejte trochu vody.
  3. Přidejte opečenou červenou papriku, cizrnu a vroucí passatu. Nechte 10 minut pobublávat.
  4. Jakmile je hotovo, dochuťte solí dle potřeby (ale asi to nebude nutné, bujónová kostka bude dost slaná) a velkým množstvím černého pepře. Vmíchejte bylinky a podávejte.

Polévka z pečené červené papriky s cizrnou a bylinkami  Foto: Polévka z pečené červené papriky s cizrnou a bylinkami; foto: Polévková mánie

Polévková mánie

Kathryn Brutonová

80 chutí a vůní zabalených do méně než 300 kalorií

Polévková mánie Foto:

Už naše babičky říkávaly, že polévka je grunt. A nejlepší ze všeho je domácí. Jenže co s tím, když nemáme čas? A po pravdě řečeno, klasické polévky – bramboračka, hrachovka, gulášovka – už nás tak trochu nudí. Chtělo by to něco nového, originálního, dobrého a přitom zdravého. A právě tohle vás v této knize čeká.

Spousta receptů, málo kalorií. Exotické chutě z celého světa. Místo smetany a másla jsou tu výživné oleje z ořechů či semínek, aniž by to ve výsledku nějak ubralo na lahodnosti. A co všechno v knize naleznete?

• Polévky pro vegetariány, vegany i pro ty, kteří dodržují speciální dietu

• Polévky krémové i chlazené, bujóny a consommé

• Patnáctiminutové polévky pro dny, kdy opravdu nestíháte

• Polévky ze superpotravin pro superzdravou vzpruhu

• Nízkokalorické přílohy a snídaňové misky

Vydalo Nakladatelství Metafora.

reklama