návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Polévka z čočky se špenátem a dýní

do 1 hodiny
Polévka z čočky se špenátem a dýní
Autor: Kitchen and the City Polévka z čočky se špenátem a dýní
Také milujete čočkovou polévku? Zkuste tentokrát přidat dýni, nebudete litovat!
Reklama
Reklama

Postup

  1. Hnědou čočku uvařte do poloměkka.
  2. Na másle zpěňte cibulku, přidejte pokrájený česnek, citronovou kůru, mrkev, celer, pokrájené rajče a oloupanou dýni.
  3. Chvilku restujte a přidejte koření. Zamíchejte, aby se koření krásně rozvonělo, přidejte obě čočky (hnědou i s polovinou vody, ve které se vařila), zalijte vývarem, osolte a vařte do změknutí.
  4. Vyndejte citrónovou kůru. Na závěr jen vhoďte do hrnce listy špenátu, zamíchejte a již nevařte. Můžete podávat s kopečkem creme fraiche.
Reklama

Polévka z čočky se špenátem a dýní 2 Foto: Polévka z čočky se špenátem a dýní; foto: Kitchen and the City

Kitchen And The City - portrét Foto:

Představujeme Kitchen and the City!

Petra je máma dvou dospělých dcer a dvou pubertálních staffordů, která se provařila až ke svému blogu Kitchen and the City.

Miluje jednoduchou a rychlou kuchyni, ráda experimentuje s českou i světovou kuchynía v její ledničce vždycky najdete čerstvé suroviny a její tolik oblíbené chilli papričky.

Díky tomu, že se o své recepty ráda podělí, se vy můžete těšit na stálý přísun inspirace prošpikované zkušenostmi, kořeněné enthusiasmem a marinované láskou.

Foto portrétu: Benedikt Renč

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama