Najděte si recept
Na co máte chuť?

Polévka z čočky se špenátem a dýní
Také milujete čočkovou polévku? Zkuste tentokrát přidat dýni, nebudete litovat!
do 1 hodiny
Suroviny
- Máslo 2 lžíce
- Cibule 1 ks
- Česnek 4 stroužky
- mrkev 3 ks
- řapíkatý celer 2 ks
- máslová dýně 1/3 ks
- větší rajče 1 ks
- plátek bio citronové kůry
- namočená hnědá čočka 150 g
- červená čočka 100 g
- špenátové listy
- Kurkuma 1/2 lžičky
- mletý římský kmín 1/2 lžičky
- curry 1/2 lžičky
- zeleninový vývar 1 l
- chilli paprička dle chuti
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Hnědou čočku uvařte do poloměkka.
- Na másle zpěňte cibulku, přidejte pokrájený česnek, citronovou kůru, mrkev, celer, pokrájené rajče a oloupanou dýni.
- Chvilku restujte a přidejte koření. Zamíchejte, aby se koření krásně rozvonělo, přidejte obě čočky (hnědou i s polovinou vody, ve které se vařila), zalijte vývarem, osolte a vařte do změknutí.
- Vyndejte citrónovou kůru. Na závěr jen vhoďte do hrnce listy špenátu, zamíchejte a již nevařte. Můžete podávat s kopečkem creme fraiche.
Polévka z čočky se špenátem a dýní; foto: Kitchen and the City
Představujeme Kitchen and the City!
Petra je máma dvou dospělých dcer a dvou pubertálních staffordů, která se provařila až ke svému blogu Kitchen and the City.
Miluje jednoduchou a rychlou kuchyni, ráda experimentuje s českou i světovou kuchynía v její ledničce vždycky najdete čerstvé suroviny a její tolik oblíbené chilli papričky.
Díky tomu, že se o své recepty ráda podělí, se vy můžete těšit na stálý přísun inspirace prošpikované zkušenostmi, kořeněné enthusiasmem a marinované láskou.
Foto portrétu: Benedikt Renč