reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Polentové hranolky
Autor: NaTaliřek.cz - Petra Novotná Polentové hranolky

Polentové hranolky

Hodnoceno: 1x
Polentové hranolky jsou perfektní alternativou k těm bramborovým a dají se perfektně dochutit – třeba sýrem. Je to skvělé pohoštění třeba na dětskou party, ale i dospělí je ocení jako perfektní přílohu k pečenému masu.
do 1 hodiny

Polenta je vlastně kaše z kukuřičné mouky. Je typická pro Itálii, kde ji často podávají se svými výbornými sušenými salámy nebo houbami. Kukuřičná mouka je bezlepková a někdy se používá jako náhrada za klasickou mouku.

reklama

Postup

  1. Z polenty uvařte hustou kaši. Vodu začněte zahřívat a vsypte do ní polentu. Míchejte pomocí metličky nebo vidličky. Pozor na hrudky. Přisypte slunečnicová semínka, sezam a koření (případně sýr, pokud chcete).
  2. Kaši dejte do nízké obdélníkové misky a uhlaďte. Nechte zcela vychladnout. Nakrájejte ztuhlou polentu na špalíčky, podobné hranolkům. Vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem.
  3. Pečte zhruba 30 minut na 180 stupňů, dokud nejsou hranolky křupavé. Perfektně chutnají třeba s domácím kečupem a vždy jsou lepší ještě teplé.

Polentové hranolky  Foto:

Polentové hranolky                                                                            Foto: NaTalířek.cz - Petra Novotná

 

Na talířek.cz Foto:

Co si dáme na talířek?

Jmenuji se Petra, jsem Ambassador ve společnosti Jamie Oliver Food Revolution a se svojí dcerou Lindou vám chci ukázat, že vaření s dětmi může být skvělá zábava. Pojďme děti přirozeně naučit jíst dobře, poznat kvalitní suroviny, nestresovat je tím, co můžou a nemůžou, a hlavně se naučme užít si společný čas v kuchyni.

Na našem společném blogu Natalířek.cz najdete recepty, videa, postřehy a tipy, které vám snad přinesou tu správnou inspiraci pro vaření s dětmi a pro děti.

reklama