návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Plněné žampiony na grilu

Hodnoceno: 2x
2–4 porce
do 30 minut
Plněné žampiony na grilu
Autor: Petr Klemeš / PEDRO LOCO Plněné žampiony na grilu
Velmi chutný a jednoduchý recept na suroviny i přípravu, který můžete pojmout jako pestrou přílohu nebo hlavní chod.

Postup

  1. Houbám vyloupněte nohu, kterou společně se šunkou, parmezánem, česnekem a chilli papričkou  nasekejte na menší kousky.
  2. Směs řádně promíchejte, osolte, opepřete, zakápněte olivovým olejem a přidejte čerstvé oregano. Klobouky žampionů zakápněte olivovým olejem.
  3. Naplňte směsí klobouky tak, aby lehce přetékaly, při grilování totiž zmenší svůj objem přibližně o polovinu. Rozpalte gril na střední teplotu, rošt potřete tukem a vložte žampiony. Pečte přibližně 15 minut.
  4. Podávejte jako přílohu ke grilovanému masu nebo při větším množství jako hlavní chod společně s čerstvou bagetou či olivovým chlebem.
  5. Prima tip: Náplň můžete obohacovat podle toho, co najdete doma, avšak kombinace sýr – šunka – bylinky by měla být zachována.

Plněné žampiony na grilu  Foto: Petr Klemeš / PEDRO LOCO

Plněné žampiony na grilu , Foto: Petr Klemeš / PEDRO LOCO

Při přípravě tohoto receptu můžete použít jakoukoli chilli papričku, ideálně Habanero, nebo jiné „chinense“.

Zorientujte se v druzích chilli papriček v obsáhlém článku:

Chilli - paleta chutí i pálivosti

Vyznáte se v druzích chilli papriček? Poznejte širokou paletu chutí i pálivosti

Zdroj: www.pedroloco.eu