Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Plněné žampiony na grilu

2–4 porce
do 30 minut
Plněné žampiony na grilu
Plněné žampiony na grilu Autor: Petr Klemeš / PEDRO LOCO
Velmi chutný a jednoduchý recept na suroviny i přípravu, který můžete pojmout jako pestrou přílohu nebo hlavní chod.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Houbám vyloupněte nohu, kterou společně se šunkou, parmezánem, česnekem a chilli papričkou  nasekejte na menší kousky.
  2. Směs řádně promíchejte, osolte, opepřete, zakápněte olivovým olejem a přidejte čerstvé oregano. Klobouky žampionů zakápněte olivovým olejem.
  3. Naplňte směsí klobouky tak, aby lehce přetékaly, při grilování totiž zmenší svůj objem přibližně o polovinu. Rozpalte gril na střední teplotu, rošt potřete tukem a vložte žampiony. Pečte přibližně 15 minut.
  4. Podávejte jako přílohu ke grilovanému masu nebo při větším množství jako hlavní chod společně s čerstvou bagetou či olivovým chlebem.
  5. Prima tip: Náplň můžete obohacovat podle toho, co najdete doma, avšak kombinace sýr – šunka – bylinky by měla být zachována.
Reklama

Plněné žampiony na grilu  Foto: Petr Klemeš / PEDRO LOCO

Plněné žampiony na grilu , Foto: Petr Klemeš / PEDRO LOCO

Při přípravě tohoto receptu můžete použít jakoukoli chilli papričku, ideálně Habanero, nebo jiné „chinense“.

Zorientujte se v druzích chilli papriček v obsáhlém článku:

Chilli - paleta chutí i pálivosti

Vyznáte se v druzích chilli papriček? Poznejte širokou paletu chutí i pálivosti

Zdroj: www.pedroloco.eu

 

 


Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama