návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Plněné Portobello houby ve stylu caprese

5 porcí
do 30 minut
Plněné portobello houby ve stylu caprese
Plněné portobello houby ve stylu caprese
Velké hnědé žampiony Portobello si přímo říkají o nějakou výtečnou náplň. Zkuste třeba tuto ve stylu caprese, s mozzarelou, čerstvými rajčaty, bazalkou a balzamikovým glazé.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Předehřejte troubu na nevyšší teplotu v nastavení gril a mřížku umístěte doprostřed trouby.
  2. Smíchejte všechny ingredience na česnekové máslo v malém rendlíčku na mírném plameni a míchejte, dokud se vše nepropojí. Máslem potřete zvrchu klobouky hub a pomazanou stranou je rozložte na plech vyložený pečicím papírem.
  3. Do každého kloboučku rozdělte plátky mozzarelly a rajčat a grilujte v troubě, až se sýr rozpustí a začne zlátnout (asi 8 minut).
  4. Mezitím si připravte glazé. Smíchejte cukr a balzamikový ocet v malém rendlíčku a na vyšším plameni přiveďte k varu. Oheň zmírněte a nechte 5–8 minut vařit, až směs zhoustne a zredukuje se na glazé.
  5. Při podávání pokapejte houby připraveným glazé, ozdobte bazalkou a dochuťte vločkovou solí.
Reklama

Plněné portobello houby ve stylu caprese 2 Foto:

Plněné portobello houby ve stylu caprese  Foto:

Plněné portobello houby ve stylu caprese, foto: cafedelites.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama