návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Plněné brambory Hasselback

3–6 porce
do 1,5 hodiny
Plněné brambory Hasselback
Plněné brambory Hasselback
Tyto brambory jsou skvělé jako příloha, ale bez problémů ve vašem menu zastoupí i hlavní jídlo! Navíc si je můžete doplnit všemožnými druhy zeleniny!
Reklama

Prima tip: Krájení brambor vám půjde snadněji, pokud si z obou stran brambory obložíte dřevěnými čínskými hůlkami. Díky tomu se nůž nedostane až na podložku a vy tak zabráníte nechtěnému prokrojení.

Reklama

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C. 
  2. Brambory nařízněte na tenké plátky, ale nekrájejte až do konce (brambora musí držet pohromadě): přendejte na připravený plech s pečicím papírem. Plátky zevnitř opatrně potřete česnekem. Poté do několika mezer v každé bramboře vložte plátky másla, ochuťte solí a pepřem.
  3. Pečte, dokud nebudou brambory křupavé na povrchu a měkké uprostřed, potrvá to asi 1 hodinu. Mezitím na pánvi orestujte slaninu dokřupava a poté ji přendejte na papírovou utěrku.
  4. Brambory vyndejte z trouby a do mezer vložte plátky čedaru. Zbylý sýr nastrouhejte a brambory jím posypejte, stejně tak i křupavou slaninou. Vraťte do trouby asi na 5 minut, dokud se sýr nerozpustí.
  5. Připravte si ostatní ingredience k dozdobení (cibulka, jogurt, modrý sýr apod.) a brambory vyndejte z trouby. Přelijte řeckým jogurtem a posypejte cibulkou – případně dalšími vybranými ingrediencemi.
Reklama

Plněné brambory Hasselback 2 Foto:

Plněné brambory Hasselback 3 Foto:

Plněné brambory Hasselback; foto: tablespoon.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama