návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Plněné brambory Hasselback

Hodnoceno: 2x
3–6 porce
do 1,5 hodiny
Plněné brambory Hasselback
Plněné brambory Hasselback
Tyto brambory jsou skvělé jako příloha, ale bez problémů ve vašem menu zastoupí i hlavní jídlo! Navíc si je můžete doplnit všemožnými druhy zeleniny!

Prima tip: Krájení brambor vám půjde snadněji, pokud si z obou stran brambory obložíte dřevěnými čínskými hůlkami. Díky tomu se nůž nedostane až na podložku a vy tak zabráníte nechtěnému prokrojení.

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C. 
  2. Brambory nařízněte na tenké plátky, ale nekrájejte až do konce (brambora musí držet pohromadě): přendejte na připravený plech s pečicím papírem. Plátky zevnitř opatrně potřete česnekem. Poté do několika mezer v každé bramboře vložte plátky másla, ochuťte solí a pepřem.
  3. Pečte, dokud nebudou brambory křupavé na povrchu a měkké uprostřed, potrvá to asi 1 hodinu. Mezitím na pánvi orestujte slaninu dokřupava a poté ji přendejte na papírovou utěrku.
  4. Brambory vyndejte z trouby a do mezer vložte plátky čedaru. Zbylý sýr nastrouhejte a brambory jím posypejte, stejně tak i křupavou slaninou. Vraťte do trouby asi na 5 minut, dokud se sýr nerozpustí.
  5. Připravte si ostatní ingredience k dozdobení (cibulka, jogurt, modrý sýr apod.) a brambory vyndejte z trouby. Přelijte řeckým jogurtem a posypejte cibulkou – případně dalšími vybranými ingrediencemi.

Plněné brambory Hasselback 2 Foto:

Plněné brambory Hasselback 3 Foto:

Plněné brambory Hasselback; foto: tablespoon.com