návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Pečené vepřové koleno

nad 2 hodiny
Pečené vepřové koleno
Autor: Coolinářka Pečené vepřové koleno
Příprava tohoto jídla je sice dlouhá, ale výsledná dobrota za to čekání opravdu stojí – jen se podívejte! :)
Reklama

Recept

Ovarové koleno Foto:

Ovarové koleno

Ovarové koleno je klasika, která neomrzí. Nejlépe si ho vychutnáte s pikantním křenem a čerstvým chlebem.
Reklama

Postup

  1. Nejprve připravte marinádu. V tlustostěnné pánvi nebo hrnci na troše oleje osmažte najemno nakrájenou cibulku. Až začne zlátnou, přidejte na plátky nakrájené stroužky česneku a společně smažte necelou minutu. Nyní přisypte grilovací koření a ihned vše zalijte pivem. Do této směsi přidejte med a hořčici, osolte ji a opepřete. Marinádu vařte asi 10 minut.
  2. Troubu předehřejte na 110 °C.
  3. Mezitím kůži na vepřovém kolenu nakrojte tak, aby řezy tvořily mřížku. Maso důkladně osolte a opepřete.
  4. Připravte si litinový pekáč s pokličkou a dejte do něho vepřové koleno. To nyní přelijte marinádou a dejte ho péct na 6 hodin (klidně přes noc).
  5. Po této době by mělo být maso úplně měkké. Nyní sundejte pokličku, zvyšte teplotu pečení na 200 °C a koleno dopečte pod grilem tzv. na barvu – trvá to asi 30 minut, maso během tohoto dopékání přelévejte výpekem.
  6. Hotové koleno servírujte s čerstvým chlebem, strouhaným křenem, hořčicí a kyselou okurkou.
Reklama

Pečené vepřové koleno 2 Foto: Pečené vepřové koleno; foto: Coolinářka

Coolinářka Foto:

Coolinářka je COOL!

Svatava Vašková, autorka foodblogu Coolinářka a autorka dvou kuchařek Coolinářka testováno na rodině a Vánoční kuchařka pro kluky a holky ve svých receptech inspiruje je každodennímu vaření z kvalitních, běžně dostupných surovin. 

Na jejím blogu najdete široké spektrum receptů: od typů na snídaně, polévky, masitá i zeleninová hlavní jídla, až po jednoduché recepty. 

Obě knížky můžete sehnat ve všech knihkupectvích nebo si je objednat například ZDE.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama