návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Pečené kuře s nádivkou

Hodnoceno: 2x
4 porce
do 10 minut
Pečené kuře s nádivkou
Autor: Vlado Kníž Pečené kuře s nádivkou
Nejoblíbenější jídlo dětství, které si Zdeněk Pohlreich rád připraví i dnes. A ruku na srdce, kdo by ho nemiloval?

Postup

  1. Do mléka rozklepněte 3 žloutky, přidejte špetku muškátového oříšku a toastový chleba nakrájený na kostičky. Přidejte nakrájenou slaninu, petrželku, opepřete, osolte a vše promíchejte.
  2. Do bílků přidejte špetku soli a vyšlehejte sníh. Po částech ho přidejte do směsi na nádivku a znovu promíchejte.
  3. Kuře nasolte ze všech stran a naplňte ho nádivkou. Pomocí špejle kuře uzavřete, aby nádivka nevytekla.
  4. Dno pekáčku poklaďte nahrubo nakrájenou cibulí, přidejte kousek másla a pak vložte kuře zády nahoru. Vše podlijte trochou vody.
  5. Ze zbytku nádivky udělejte koule a přidejte do pekáče. Pekáč vložte na plech a dejte do trouby. Pečte asi hodinu a v průběhu podlívejte vypečenou šťávou. Na posledních 20 minut kuře otočte.
  6. Hotové kuře dejte odležet na talíř a přikryjte alobalem. Vypečenou šťávu sceďte a nechte svařit na pánvi. Přidejte trochu hladké mouky a promíchejte. Pak zalijte studeným vývarem a nechte 20 minut povařit. Podle potřeby dosolte a potom přeceďte.
  7. Kuře naporcujte a nandejte na talíř spolu s nádivkou. Podávejte s omáčkou.

Pečené kuře s nádivkou Foto:

Pečené kuře s nádivkou, foto: Vlado Kníž

A pro ty z vás, co máte raději videorecepty, tady jeden máme:

TVŠ III (8) - Pečené kuře s nádivkou
Pečené kuře s nádivkou
Související témata: pečené kuře , nádivka