Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Paštika z kuřecích jater s houbami shiitake

5 porcí
do 2 hodin
Paštika z kuřecích jater s houbami shitake
Paštika z kuřecích jater s houbami shitake Autor: Just Spice
Jemná paštika z kuřecích jater s houbami shiitake a přelitá lahodnou omáčkou, která ji dodá ten pravý šmrnc.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Pečlivě očistěte játra, omyjte je studenou vodou a dobře osušte.
  2. Na pánvi rozehřejte lžíci másla. Opékejte játra, dokud nebudou na povrchu pěkně zlatavá a uvnitř ještě růžová. Raději to udělejte nadvakrát, půjde to líp. Odložte je.
  3. V pánvi opékejte cibuli 3 minuty do měkka, přisypte houby a smažte ještě 3 minuty. Přidejte játra a likér a smažte ještě minutu. Odstavte.
  4. Po částech směs rozmixujte dohladka. V mixéru směs dobře spojte se zbylým máslem. Dochuťte solí a pepřem.
  5. Rozdělte paštiku do několika menších misek nebo ji celou dejte do jedné větší. Ozdobte hvězdičkami badyánu a nechte 30 minut zakrytou fólií chladit v lednici.
  6. V malém kastrůlku přiveďte k varu sójovou omáčku s vývarem. Odstavte, důkladně vmíchejte želatinu než se rozpustí. Směs opatrně nalijte na paštiku a nechte alespoň 6 hodin chladit.
Reklama

S kořením kolem světa

Just SpiceMožná jste na tom jako my, máte rádi pestrou světovou kuchyni a leccos vám při vaření chybí. A možná jste při cestách po světě byli fascinovaní kořením na tržištích, tím pestrobarevným kaleidoskopem plným vůní. Mnohokrát jsme si z cest přivezli „něco“, o čem jsme vůbec nevěděli, nač to použít. A doma jsme hledali recepty.

Vášeň pro cestování a vášeň pro dobré jídlo je důvodem, proč jsme založili JUST SPICE, e-shop plný chutí, vůní a barev a hlavně plný koření. Na dobrém jídle záleží. A také záleží na detailu. Tedy na koření, se kterým vaříte. Přivážíme pro vás špičkové koření z celého světa, vyzkoušejte ten rozdíl.

Vyzkoušejte i další recepty na domácí paštiku:

Recept

Janina kachní paštika Foto: archiv Gurmet

Janina kachní paštika

Připravit si doma paštiku je možná trochu náročnější, ale ten výsledek... ten tedy stojí za to!

Recept

Domácí paštika se šalvějí  Foto: Když vaří táta

Domácí paštika se šalvějí

Výhoda domácí paštiky spočívá hlavně v tom, že přesně víte, co obsahuje :) A nesporným kladem je i to, že si ji můžete připravit přesně podle své chuti. Příprava není ...

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama