Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Oklahomská vepřová žebírka

6–8 porcí
nad 2 hodiny
Oklahomska veprova zebirka_Fotor
Oklahomska veprova zebirka_Fotor
Správná grilovačka se neobejde bez žebírek. Ta vepřová jsou plná šťávy a kořeněná chuť jim dodá nebývalý šmrnc.
Reklama

Suroviny (6–8 porcí)

Kořenicí směs:

Reklama

Postup

  1. Krystalový a přírodní cukr, papriku, sůl, chilli koření, římský kmín, cibuli a oba druhy pepře rozmixujte.
  2. Stáhněte blánu, která je na žebírkách ze zadní strany, a případně odkrojte přebytečný tuk. Žebírka obalte v kořenicí směsi. Přikryjte je a nechte uležet v ledničce nejméně 2 hodiny, lépe přes noc. Asi 30 minut před grilováním je vyndejte z ledničky, aby maso došlo do pokojové teploty.
  3. Gril rozpalte na 150–170 °C. Grilujte nepřímou metodou. Uhlí rozhrňte tak, abyste hlavní žároviště přenesli k okrajům grilu, u plynových a elektrických grilů rozpalte pouze polovinu či okrajové části. Vložte žebírka a pod poklopem grilujte 5 až 6 hodin, každé 2 hodiny maso obraťte. Jakmile půjde maso snadno oddělit od kostí, je upečené a můžete je ihned podávat.
Reklama

 

Oklahomská vepřová žebírka Foto:

Oklahomská vepřová žebírka, foto: Marek Bartoš

Další recepty z nové kuchařky Zdeňka Pohlreicha Grilování najdete v novém letní čísle časopisu Prima FRESH, který je v prodeji od 11. června.

Prima Fresh grilování Foto:

Prima FRESH léto 2015

Užijte si léto s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama