Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Nepečené mandlové hříbečky

do 30 minut
Mandlové hříbečky
Mandlové hříbečky Autor: Gurmet
Mandlová hmota je trochu jako plastelína. A to je výzva pro přípravu cukroví s dětmi! Když se navíc dá nejen jíst, ale je ještě i sladká, nezná dětská fantazie mezí. Krásné houbičky, které s dětmi vytvoříte, se budou vyjímat mezi vánočním cukrovím, na stromku i jako dárek.
Reklama

 

Reklama

Postup

  1. Mandle nastrouhejte nebo rozmixujte najemno. V míse je důkladně propracujte s bílky, cukrem a trestí na hladké tuhé těsto. Dá to práci, ale výsledek pak stojí za to. Z těsta oddělte menší část na kloboučky hříbků a obarvěte ji kakaem.
  2. Ze světlého těsta vyválejte válečky – nožičky hříbků. Z tmavého těsta vytvarujte kuličky. Do kuliček vymáčkněte obráceným koncem vařečky důlek na umístění nožičky. Nevytlačujte příliš silně, aby okraje kloboučku nepopraskaly. Ale pokud se to stane, můžete je zase poválením v dlaních uhladit. Jeden konec nožky omočte v bílku a spojte ji s kloboučkem. Hříbky nechte do druhého dne zaschnout na prkénku nebo na talířku posypaném moučkovým cukrem.
  3. Prima tip: Pokud je mandlové těsto řidší, přidejte do něj víc nastrouhaných mandlí. A když si recept vypůjčí dospělí, mohou místo tresti přidat rum.
Reklama

Mandlové hříbečky  Foto: Gurmet

Mandlové hříbečky. Foto: Gurmet

Gurmet - prosinec 2013

Časopis Gurmet – Vaše škola vaření

Prosincové číslo Gurmetu je plné praktických rad a tipů na přípravu nejkrásnějších svátků roku – Vánoc. Najdete tu jak staročeské pokrmy, na kterých si pochutnávali naši předkové, tak tradiční a oblíbené štědrovečerní menu sestávající ze smaženého kapra a bramborového salátu.

Naučíme vás i další čtyři způsoby, na které můžete kapra připravit. Tipy na sváteční jídla – luxusní svíčkovou a pečené kuře s glazovanými šalotkami a šafránovým ovocem – nám dali také lektoři kurzů vaření s Gurmetem Michal Nikodem a Dalibor Navrátil. Vyhledali jsme pro vás recepty na téměř dvacet druhů vánočního cukroví, a také vám poradíme, jak nejlépe využít ořechy, které jsou právě na vrcholu sezony. Najdete tu také anglický vánoční dort, glazovanou šunku či francouzské vánoční poleno a jiné zahraniční sváteční speciality i recepty na jídla, která vaše trávení o svátcích opravdu nezatíží.

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Nebo využijte nabídky výhodných balíčků s časopisy TV star a Glanc. Více informací najdete ZDE.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama