Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Mousse z bílé čokolády s omáčkou ze zahradního ovoce

8 porcí
do 1 hodiny
Mousse z bílé čokolády s omáčkou ze zahradního ovoce
Mousse z bílé čokolády s omáčkou ze zahradního ovoce Autor: isifa.com
Máte chuť vyzkoušet nějaký nový dezert? Pak zkuste tento mousse z bílé čokolády s omáčkou ze zahradního ovoce. Můžete použít i mražené, na chuti mu to rozhodně neubere.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Rozpusťte čokoládu s máslem nad vodní lázní. Šlehačku vyšlehejte dotuha a opatrně ji vmíchejte do čokoládové směsi.
  2. Pěnu přendejte do hezkých skleniček a v lednici chlaďte 2–3 hodiny.
  3. Omáčka: V kastrolku rozehřejte ovoce, vodu, cukr a citronovou šťávu na střední teplotě, dokud se cukr úplně nerozpustí. V malé misce smíchejte škrob se 2 lžícemi ovocné směsi a poté vyšlehejte se zbylým ovocem. Na mírném ohni nechte povařit asi 5 minut, dokud omáčka trochu nezhoustne. Sundejte z plotny, vmíchejte vanilkovou esenci a rozmixujte dohladka tyčovým mixérem. Nechte vychladit v lednici.
  4. Podávání: Pokropte každou misku čokoládové pěny jednou nebo dvěma lžícemi omáčky a ozdobte čerstvým ovocem, které jste si nechali stranou.
Reklama

Mousse z bílé čokolády s omáčkou ze zahradního ovoce Foto:

Mousse z bílé čokolády s omáčkou ze zahradního ovoce                                        Foto: isifa.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama