reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Miso polévka s quinoou a špenátem
Autor: archiv Superpotraviny Miso polévka s quinoou a špenátem

Miso polévka s quinoou a špenátem

Hodnoceno: 3x
Na přípravu velmi jednoduchá polévka vás nejen zahřeje, ale je navíc plná proteinů a zdraví prospěšných látek.
do 30 minut
4 porce

Quinoa je přirozeně bezlepková obilnina, která skýtá široké uplatnění v kuchyni. Inspirujte se dalšími recepty v našem speciálu:

reklama

reklama

Postup

  1. Quinou dejte do mísy s vodou a 5 minut ji namáčejte. Pak v sítu opláchněte, nechte okapat a asi 20 minut vařte v zeleninovém vývaru. Mezitím očistěte jarní cibulky a nakrájejte je na středně jemné kroužky. Špenát opláchněte a nechte okapat, velké listy trochu nasekejte. Špenát s cibulkami přidejte do vývaru.
  2. Chilli papričky rovněž nakrájejte na kroužky, osolte a lehce pomačkejte, dejte se sójovou omáčkou do mističky. Avokádo rozpulte a dužinu vydlabejte.
  3. Miso zamíchejte v míse s trochou horkého vývaru na krém a ten pak vmíchejte do polévky. Avokádo jen v polévce ohřejte. Rozdělte na talíře a servírujte s kroužky chilli papriček a limetkovými plátky.

VARIANTA S TOFU: Naprosto klasicky se hodí do polévky 200 gramů na kostičky nakrájeného tofu.

Krásné i chutné granátové jablko 6 Foto:

Superpotraviny

Susanna Bingemerová

V této knížce najdete všechno důležité o zdravých látkách obsažených v superpotravinách a o jejich fantastických účincích.

25 podrobných portrétů nejdůležitějších superpotravin – exotických i domácích – s praktickými tipy a přes 40 veganských receptů, které obohacují kulinářský všední den.

Interview s experty na téma řasy, obilné trávy a divoké byliny.

Vydalo nakladatelství Noxi.

reklama