návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Linguine se slávkami

Hodnoceno: 2x
do 30 minut
Špagety se slávkami
Autor: Coolinářka Špagety se slávkami
Těstoviny, které voní mořem, a kousky zralých a krásně červených rajčat. Jestli vám něco připomene dovolenou, je to právě tento recept, tak se do něj s chutí pusťte! :)

Suroviny

Postup

  1. Nejdřív omyjte a očistěte mušle. Všechny otevřené nebo prasklé rovnou vyhoďte. 
  2. Dejte vařit osolenou vodu na těstoviny a vařte je do změknutí.
  3. Do velké pánve nalijte pár lžic olivového oleje a přidejte očištěné slávky. Pánev přiklopte asi na 4–5 minut.
  4. Za tuto dobu se všechny mušle otevřou, tak plamen vypněte a slávky přendejte před cedník stranou do mísy. Scezenou tekutinu z pánve si nechte!
  5. Nyní slávky znovu přeberte a mušle, které se neotevřely, vyhoďte. Z většiny vyndejte vnitřek, pár jich nechte celých i se skořápkou.
  6. Do pánve vložte nasekané stroužky česneku a orestujte je na olivovém oleji, k němu přidejte rajčatové sugo nebo omáčku. Rajčatovou omáčku osolte a opepřete, přidejte pár lžic scezené tekutiny z mušlí.
  7. Do rajčatové omáčky přidejte slávky a promíchejte s uvařenými těstovinami. Nakonec jídlo posypejte nasekanou petrželkou.

Coolinářka
Svatava Vašková

Autorka foodblogu Coolinářka a autorka kuchařek Coolinářka testováno na rodině a Vánoční kuchařka pro kluky a holky ve svých receptech inspiruje je každodennímu vaření z kvalitních, běžně dostupných surovin.

V nové knize Tak chutná hygge nabízí více než 70 tipů na pohodové večeře.

Na jejím blogu najdete široké spektrum receptů: od typů na snídaně, polévky, masitá i zeleninová hlavní jídla, až po jednoduché recepty.

Knížky můžete sehnat ve všech knihkupectvích nebo si je objednat například ZDE.

Související témata: linguine , Hlavní jídla , Italská kuchyně