Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Lilek a la parmigiana na grilu

2-4 porce
do 30 minut
Lilek a la parmigiana na grilu
Lilek a la parmigiana na grilu Autor: archiv Outdoorchef
Výhoda grilu s poklicí spočívá v tom, že v něm můžete připravovat jídla, která jste zvyklí dělat doma v troubě. Například zapečené lilky s rajčaty jsou vyloženě letní jídlo, které si přímo říká o přesunutí z kuchyně na zahradu...
Reklama
Reklama

Postup

  1. Lilky podélně nakrájejte na 5 až 10 mm silné plátky, potřete olivovým olejem a ochuťte solí a pepřem.
  2. Mozzarellu nakrájejte na 3 mm silné plátky. V misce smíchejte rajčata se solí, pepřem a nasekanými bylinkami.
  3. Pět minut předehřívejte zavřený gril při středním nastavení. Trychtýř nastavte na nepřímý žár.
  4. Lilky opékejte při nízké teplotě asi dvě minuty z každé strany.
  5. Olivovým olejem vytřete zapékací misku a naskládejte do ní lilky, rajčata i mozzarellu. Zapékejte v předehřátém grilu na 200 °C po dobu asi patnácti minut.
Reklama

Lilek a la parmigiana na grilu Foto:

Lilek a la parmigiana na grilu, foto archiv Outdoorchef

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama