Vyhledávání
Reklama
Lilek a la parmigiana na grilu
2-4 porce
do 30 minut

Výhoda grilu s poklicí spočívá v tom, že v něm můžete připravovat jídla, která jste zvyklí dělat doma v troubě. Například zapečené lilky s rajčaty jsou vyloženě letní jídlo, které si přímo říká o přesunutí z kuchyně na zahradu...
Reklama
Suroviny (2-4 porce)
Reklama
Postup
- Lilky podélně nakrájejte na 5 až 10 mm silné plátky, potřete olivovým olejem a ochuťte solí a pepřem.
- Mozzarellu nakrájejte na 3 mm silné plátky. V misce smíchejte rajčata se solí, pepřem a nasekanými bylinkami.
- Pět minut předehřívejte zavřený gril při středním nastavení. Trychtýř nastavte na nepřímý žár.
- Lilky opékejte při nízké teplotě asi dvě minuty z každé strany.
- Olivovým olejem vytřete zapékací misku a naskládejte do ní lilky, rajčata i mozzarellu. Zapékejte v předehřátém grilu na 200 °C po dobu asi patnácti minut.
Reklama
Lilek a la parmigiana na grilu, foto archiv Outdoorchef
Reklama