Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Kuwa Yaki – pikantní kuře

4 porce
do 30 minut
Kuwa Yaki - pikantní kuře
Kuwa Yaki - pikantní kuře Autor: archiv Kikkoman
Pod tajemným názvem se skrývá japonský pokrm, při kterém se maso nejprve restuje nebo dusí a poté se upravuje glazováním omáčkou na bázi sójovky. Kromě speciální omáčky Wok lze použít i omáčku Teriyaki.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Kuřecí maso nakrájejte na přibližně 1 cm tenké nudličky a důkladně obalte v bramborovém škrobu. V pánvi wok rozehřejte olej a na vysokém výkonu kuřecí nudličky osmahněte ze všech stran. Přebytečný olej z pánve vytřete papírovou utěrkou.
  2. Pak na kuře nalijte omáčku Wok. Otáčejte pánví tak, aby se kuře s omáčkou promíchaly. Po několika minutách kuře z pánve vyndejte, naservírujte ho na talíř a lehce dochuťte pepřem nebo směsí koření shichimi. Podávejte se salátem a rajčetem jako přílohou. Talíř ozdobte majonézou.
  3. PRIMA TIP: Shichimi je běžně používaná japonská směs koření skládající se ze sedmi ingrediencí, hlavní složkou směsi jsou nahrubo namleté chilli papričky.
Reklama

Kuwa Yaki - pikantní kuře  Foto:

Kuwa Yaki – pikantní kuře, foto: archiv Kikkoman

Kikkoman - tradiční japonská omáčka

Kikkoman - tradiční japonská přírodně fermentovaná omáčka

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama