návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Kuřecí játra tandoori s koriandrovou rýží a okurkovým salátem

4 porce
do 30 minut
Kuřecí játra tandoori s koriandrovou rýží a okurkovým salátem
Kuřecí játra tandoori s koriandrovou rýží a okurkovým salátem Autor: isifa.com
Indická kuchyně je rychlá, zdravá a i u nás velmi oblíbená. Základ tohoto receptu tvoří játra, která jsou došperkovaná lahodnou omáčkou, salátkem a kmínovým jogurtem.

Suroviny (4 porce)

Omáčka tandoori:

Koriandrová rýže:

Okurkové nudličky ve vnaigrettu:

Kmínový jogurt:

Postup

  1. Smíchejte polovinu oleje, citronové šťávy a kůry, chilli papričky, koriandru a soli. Přelijte směsí kuřecí játra a dejte stranou. Zbylé ingredience na omáčku smíchejte.
  2. Zbývající olej rozpalte a opečte na něm játra, aby byla navenek hnědá, ale uvnitř růžová. Přelijte je omáčkou a zahřívejte asi 7 minut, dokud játra nebudou dobře udělaná.
  3. Koriandrová rýže: Rýži uvařte, vmíchejte do ní nasekaný koriandr. Podávejte s jatýrky.
  4. Okurkové nudličky ve vinaigrettu: Škrabkou nakrájejte okurku na dlouhé široké nudličky. Smíchejte ostatní ingredience a směs přelijte přes okurkové nudličky. 
  5. Kmínový jogurt: Smíchejte špetku římského kmínu s ½ hrnku bílého jogurtu.

Kuřecí játra tandoori s koriandrovou rýží a okurkovým salátem Foto: isifa.com

Kuřecí játra tandoori s koriandrovou rýží a okurkovým salátem. Foto: isifa.com

Další recepty z indické kuchyně: