Suroviny
- kuřecí maso 4 porce (4 stehenní čtvrtky/8 paliček)
- anglická slanina 100 g
- grilovací koření
- cibule (větší ) 2 ks
- česnek 5 stroužků
- bílé víno 250 ml
- rajčatový protlak 150 g
- sůl
Postup přípravy
- Slaninu nakrájejte na kostičky. Maso omyjte, otřete, osolte a posypte grilovacím kořením (pokud je sůl obsažená v grilovacím koření, maso už nesolte, není to potřeba).
- Cibuli nakrájejte nadrobno, česnek na plátky.
- Troubu zapněte na 200 °C (horkovzduch na 180 °C).
- Do větší pánve (ideální by bylo, aby mohla i do trouby) dejte slaninu a na mírnějším plameni ji nechte vyškvařit.
- Pak přihoďte cibuli, zvyšte trochu plamen a restujte dozlatova. Přidejte česnek, restujte asi minutu a pak přidejte maso, které pár minut restujte z obou stran.
- Víno promíchejte s protlakem, zalijte směs v pánvi a vše vložte do trouby a pečte asi hodinu dozlatova.
- Během pečení občas přelévejte rajčatovou směsí; pokud se směs příliš odpařuje, přidejte vodu (cca 200–300 ml).
- Pokud pánev nejde dát do trouby, maso po opečení na pánvi přendejte do pekáče, do pánve nalijte víno s protlakem a promíchejte se směsí v pánvi.
- Chvíli prohřejte a seškrábněte přípečky z pánve do omáčky.
- Omáčku pak nalijte do pekáče na maso a pokračujte dle návodu.
- Servírujte ideálně s rýží basmati.
Kuře s rajčatovou omáčkou 2 Zdroj: Pradobroty.cz