Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Kuře s koriandovým pestem

6 porcí
do 1,5 hodiny
Prostřeno XI (15)  1.5.2015 polévka
Prostřeno XI (15) 1.5.2015 polévka
Voňavý koriandr je doma především v asijské kuchyni, ale pomalu už domácní i na našich zahrádkách. Zkuste z něj připravit netradiční pesto a oživit jím klasické pečené kuře. Čekejte velmi osvěžující výsledek!
Reklama
Reklama

Postup

  1. V mixéru umixujte pastu z česneku, soli, pepře, citronové kůry a šťávy, koriandru a oleje.
  2. Ostrým nožem udělejte do kuřete zářezy do strany s kůží na prsou, stehnech a spodních částí stehen (paličkách). Pesto vetřete do celého kuřete a zejména do zářezů.
  3. Přikryjte a dejte do lednice alespoň na 1 hodinu, nejlépe přes noc.
  4. Kuře dejte na pekáč a pečte 45–50 minut na 180 °C, párkrát během pečení obraťte. Podávejte s pečenými nebo novými bramborami, salátem nebo zeleninou dušenou v páře.
Reklama

Kuře s koriandovým pestem Foto:

Kuře s koriandovým pestem, foto: Profimedia.cz

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama