Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Kuřátka s hráškovou nádivkou

4 porce
do 1,5 hodiny
Kuřátka s hráškovou nádivkou
Kuřátka s hráškovou nádivkou Autor: archiv Billa
Kuře s nádivkou je jarní klasika. Zkuste to tentokrát pojmout trochu slavnostněji a na každou porci upečte jedno malé kuřátko s nevšední nádivkou se sladkým hráškem. Chuť pokrmu dotáhne svěží citron s voňavým rozmarýnem.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Kuřata omyjte, osušte, důkladně osolte a opepřete.
  2. Připravte si nádivku: hrášek povařte nepřikrytý v osolené vařící vodě 5 minut, sceďte a nechte odkapat. Pak ho poduste na másle, oslaďte, osolte, opepřete a lehce promíchejte. Přidejte housky namočené v mléce, žloutky, muškátový oříšek, sůl a pepř. Sníh ze dvou bílků vymíchejte dotuha a přidejte k nádivce.
  3. Prostor uvnitř břišní dutiny kuřátek vyplňte nádivkou. Kuřata svažte kuchyňským provázkem, poklaďte plátky másla, snítkami rozmarýnu, přidejte citrony nakrájené na poloviny a pečte ve středně horké troubě lehce dozlatova celkem 50–60 minut.
Reklama

Kuřátka s hráškovou nádivkou  Foto:

Kuřátka s hráškovou nádivkou, foto: archiv Billa

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama