Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Kukuřičná polévka s kuřetem

4–6 porce
do 30 minut
Kukuřičná polévka s kuřetem
Kukuřičná polévka s kuřetem Autor: Dobrého kari není nikdy dost...
Máte rádi asijskou kuchyni? Nejsou to jen nudle či rýže s masem, tentokrát vyzkoušejte zajímavou a sytou polévku s originální chutí. Výrazné koření a sladká kukuřice vytvoří výtečný základ, který doplníte opečeným kuřecím masem.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Česnek a zázvor nasekáme nadrobno. Cibuli nakrájíme na kolečka a osmahneme na oleji dosklovata. Přidáme česnek a zázvor a dále restujeme. Poté přidáme koriandr, kurkumu a kari a dobře promícháme. Přidáme kukuřici a opět dobře promícháme. Přidáme vodu a směs povaříme cca 10 minut. Přidáme kokosové mléko a zkontrolujeme chuť. Vaříme dalších 10 minut, dokud se všechny kořenící přísady neprovaří. Sundáme z ohně, rozmixujeme, přecedíme a dáme stranou.
  2. Kuřecí prsa osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olej na vysokou teplotu. Vložíme do něj kuřecí prsa kůží dolů a stáhneme plamen, aby se kůže nepřipálila. Když kůže zezlátla a je křupavá, prsa obrátíme a opečeme i z druhé strany.
  3. Před servírováním kuřecí prsa nakrájíme na plátky a vložíme do talíře či nádoby, v níž budeme polévku servírovat. Zalijeme je hotovou polévkou.
Reklama

Dobrého kari není nikdy dost...

Dobrého kari není nikdy dost – Neodolatelné recepty asijské kuchyně

Jiří Štift

Ostré, sladké, kyselé, slané, pikantní, aromatické, pálivé – pravé asijské jídlo typu „street food“ si můžete připravit doma a není to vůbec náročné.

Většinu surovin seženete bez problémů a nejlepší český šéfkuchař v oboru asijské gastronomie vás povede po ověřené cestě k jejich přípravě. Naučíte se rolky, knedlíčky, koláčky a sataje, saláty, pikantní polévky, skvělé pokrmy z woku, pokrmy zvané karí a přílohy jako indickou rýži, nudle, chleby, nány, parathy.

Vydalo nakladatelství Ikar v květnu 2014, fotografie: Alena Hrbková, počet stran: 224, doporučená cena: 349 Kč

 

Na návštěvě u Jiřího Štifta

Na návštěvě u Jiřího Štifta

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama