návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Kroupová polévka s medvědím česnekem a kopřivami

Hodnoceno: 0x
6 porcí
do 1 hodiny
Kroupová polévka s medvědím česnekem a kopřivami
Autor: iStock Kroupová polévka s medvědím česnekem a kopřivami
Sytá polévka, která by se dobře hodila i do pořádné zimy, je díky mladým jarním bylinám krásně svěží a plná vitaminů. Podávejte nejlépe s krajícem kváskového chleba jako hlavní chod třeba k večeři.

Hledáte další inspiraci, co podniknout s medvědím česnekem? Tady je :)

Postup

  1. Vývar uveďte do varu, přidejte do něj na kostičky nakrájené mrkve a brambory a bobkové listy. Přikryjte pokličkou a na mírném ohni nechte pobublávat asi 20 minut, až bude zelenina měkká.
  2. Mezitím v jiném hrnci uvařte kroupy doměkka (držte se návodu na obalu). Měkké kroupy slijte a nechte prozatím přikryté stranou.
  3. Jakmile bude zelenina ve vývaru měkká, vyjměte bobkové listy, polévku ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem. Do polévky vsypte uvařené kroupy a nasekaný medvědí česnek i se stonky a otrhané a nasekané lístky kopřiv. Polévku už nevařte a podávejte ji s dobrým čerstvým chlebem.
  4. PRIMA TIP: Pokud jste si sami vařili vývar z masa, můžete do polévky přidat i na vlákna natrhané uvařené kuřecí maso.

Kroupová polévka s medvědím česnekem a kopřivami  Foto: Kroupová polévka s medvědím česnekem a kopřivami; foto: iStock