návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Krevetové stir-fry s houbami a pak choi

Hodnoceno: 0x
do 30 minut
Krevetové stir-fry s houbami a pak choi
Autor: archiv FTV Prima Krevetové stir-fry s houbami a pak choi
V nové řadě pořadu Rozpal to, šéfe! připravuje Zdeněk Pohlreich nejen úžasné steaky, ale nabízí i zajímavé tipy, jak na grilu uvařit trochu netypická jídla. Například asijské stir-fry, které servírujte nejlépe s rýží nebo klidně s nudlemi.

Všechny epizody, bonusové materiály a informace o pořadu najdete v tomto odkazu:  

Postup

  1. Oloupejte krevety, osolte je a opepřete. Přidejte trochu sójové omáčky a bramborového nebo kukuřičného škrobu. Dochuťte trochou chilli. 
  2. Rozpalte na pánvi na grilu olej. Mezitím nakrájejte šalotku, cibuli, česnek, zázvor, pak choi a jarní cibulku. 
  3. Krevety nasypte na rozpálenou pánev a míchejte, dokud nejsou hotové. Vyndejte je z pánve a nasypte na ni zázvor, česnek, cibuli, houbu shiitake, šalotku a nechte pod zakrytým grilem. 
  4. Do misky nalijte vodu a rozmíchejte v ní škrob a sójovou omáčku. Do směsi na pánvi přidejte pak choi a jarní cibulku, zamíchejte a nechte ještě chvíli zakryté. 
  5. Poté přidejte krevety a připravenou omáčku, promíchejte a sundejte z grilu. Podávejte s rýží. 
Související témata: Hlavní jídla , Asijská kuchyně