Krémové těstoviny se sýrovou omáčkou z gorgonzoly s vlašskými ořechy

Moje hodnocení
8x

Krémová sýrová omáčka představuje vysněného prince na bílém koni, těstoviny nádherně obalí a jedním soustem způsobí explozi slasti. Pražené ořechy jí dodají kouřové aroma, které sofistikovaně doplňuje sladkost gorgonzoly. Přidejte k tomu láhev dobrého červeného vína a dvě hrsti salátu a za 20 minut servírujete fantastickou večeři.

2 porce
30 minut
italská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Ve velkém hrnci uvařte alespoň 2 l osolené vody, vsypte těstoviny a uvařte je podle návodu na obalu akorát na skus, tzv. al dente.
  2. Mezitím v pánvi nasucho opražte vlašské ořechy, až se rozvoní. Nechte je zchladnout a nasekejte nahrubo.
  3. Do volné pánve rozdrobte gorgonzolu, přidejte mascarpone a za občasného míchání na středním stupni rozehřejte. Přilijte smetanu, ochuťte muškátovým oříškem a míchejte, až vznikne hustá omáčka.
  4. Uvařené těstoviny sceďte, 1 hrnek vody ponechte, a vsypte je do omáčky. Přidejte polovinu ořechů, promíchejte a podle potřeby přilijte trochu slité vody. Opepřete, posypte zbylými ořechy a parmazánem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty