reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Koláč z pečeného květáku s cibulkami
Autor: isifa.com Koláč z pečeného květáku s cibulkami

Koláč z pečeného květáku s cibulkami

Hodnoceno: 2x
Tenhle koláč má asi nejblíže k tradičnímu quiche. Díky předpečení získá zelenina výraznou chuť a vůni. Malé cibulky, před pečením pokapané medem nebo posypané cukrem a zakápnuté trochou balzamikového octa, jsou báječné.
do 2 hodin
6–8 porcí

reklama

Postup

  1. Předehřejte troubu na 220 °C a namastěte dva pečicí plechy. Rovněž vymazejte koláčovou formu s volným dnem.
  2. Náplň: Květákové růžičky promíchejte s olejem a rozložte je na jeden pečicí plech. Cibulky promíchejte se zbývajícími 30 ml olivového oleje, medem nebo cukrem a vodou a rozložte je na druhý plech. Zeleninu ochuťte solí a pepřem a pečte 25–30 minut na 220 °C. Asi uprostřed pečení zeleninu promíchejte a teplotu snižte na 180 °C.
  3. Korpus z listového těsta: Koláčovou formu vyložte po dně a stranách listovým těstem, vidličkou propíchejte těsto na dně a zatižte je (těsto pokryjte alobalem nebo pečicím papírem. Naplňte korpus nevařenou rýží, fazolemi nebo jinou rovnoměrnou zátěží. Pečte 20 minut, pak vyjměte fólii nebo papír a se zátěží pečte ještě 5 minut).
  4. Předpečené těsto potřete hořčicí. Pak rozmístěte na korpus květákové růžičky a cibulky. Vyšlehejte dohromady vejce, mascarpone nebo tvaroh, smetanu nebo mléko, bílý pepř a muškátový oříšek. Vmíchejte polovinu sýru. Přelijte vaječnou směsí zeleninu, zasypte zbývajícím sýrem a pečte asi 40 minut.

Koláč z pečeného květáku s cibulkami Foto: isifa.com

Koláč z pečeného květáku s cibulkami, foto: isifa.com

reklama