Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Karamelové smetanové koláčky

6 košíčků porcí
do 2 hodin
Karamelové smetanové koláčky
Karamelové smetanové koláčky Autor: Just Spice
Voňavé a křehké těsto s dokonalou náplní se soleným domácím karamelem dulche de leche. Pokud použijete madagaskarskou vanilku, výsledek bude dokonalý.
Reklama

Suroviny (6 košíčků porcí)

Na DULCE DE LECHE:

Reklama

Postup

  1. Nejdřív připravte dulce de leche. Raději si ho udělejte víc, dobře se mlsá.
  2. Předehřejte troubu na 200 °C.
  3. Vlijte kondenzované mléko do pekáčku, posypte vločkami soli a kardamomem. Promíchejte. Pekáček dobře zakryjte alobalem. Dejte ho do většího pekáče, která naplníte do ¾ výšky vodou. Pečte 1 ¾ hodiny. Kontrolujte hladinu vody a občas ji doplňte. Mléko bude mít nakonec krásnou zlatohnědou barvu. Prošlehejte dulce de leche dohladka a uchovávejte ho v lednici ve sklenici. Vydrží měsíc, ale asi nebude mít šanci – se sušenkami a sklenicí mléka je to dokonalé noční mlsání 
  4. A teď koláčky: Na těsto smíchejte mouku, mandle, ¼ šálku cukru a máslo na drobenku. Přidejte vodu a vypracujte rychle těsto. Zabalte do fólie a nechte 30 minut chladit.
  5. Těsto rozkrojte na 6 dílů a vyválejte kolečka 13 cm v průměru. Pokud je potřeba poprašte těsto trochu moukou. Vyložte těstem 6 deseticentimetrových koláčových formiček. Strčte je ještě na půl hodiny do lednice.
  6. Předehřejte troubu na 180 °C.
  7. Do každé formičky dejte pečicí papír a vysypte ho suchými fazolemi nebo hrachem. Pečte 10 minut. Odstraňte papír a zátěž a potřete koláčky rozšlehaným vejcem. Pečte ještě 5 minut.
  8. Snižte teplotu v troubě na 160 °C.
  9. Na náplň smíchejte zbylého ¼ šálku cukru, vejce, vanilková semínka a smetanu. Promíchejte, aby se cukr rozpustil.
  10. Do každé formičky dejte lžíci dulce de leche a doplňte ochucenou smetanou. Pečte asi 20 minut, dokud náplň nezpevní.
  11. Nechte koláčky vychladnout ve formičkách. Každý posypte dvěma lžičkami cukru a zapečte pistolí na créme brulée nebo kratičce pod grilem, než cukr zkaramelizuje.
  12. Nenaplněné koláčky jdou skvěle zmrazit a dají se plnit čímkoli. Můžete mít základ dezertu pořád připravený.
Reklama

S kořením kolem světa

Just SpiceMožná jste na tom jako my, máte rádi pestrou světovou kuchyni a leccos vám při vaření chybí. A možná jste při cestách po světě byli fascinovaní kořením na tržištích, tím pestrobarevným kaleidoskopem plným vůní. Mnohokrát jsme si z cest přivezli „něco“, o čem jsme vůbec nevěděli, nač to použít. A doma jsme hledali recepty.

Vášeň pro cestování a vášeň pro dobré jídlo je důvodem, proč jsme založili JUST SPICE, e-shop plný chutí, vůní a barev a hlavně plný koření. Na dobrém jídle záleží. A také záleží na detailu. Tedy na koření, se kterým vaříte. Přivážíme pro vás špičkové koření z celého světa, vyzkoušejte ten rozdíl.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama