Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Kančí ragú s povidly

4 porce
nad 2 hodiny
Kančí ragú s povidly
Kančí ragú s povidly Autor: Silvie Kolevová / Každý den je svátek
Zvěřina patří mezi nejzdravější druhy masa, protože divokou zvěř nelze chovat ani šlechtit. Divočákům se v české krajině líbí a v posledních letech se tu přemnožili natolik, že sehnat kančí maso není tak obtížné. Na ragú nepotřebujete velký (a drahý) kus masa, stačí vám odřezky nebo menší kousky, které nakrájíte na stejné velké kostky a necháte v povidlech povařit do excelentní měkkosti a plné chuti. Máte-li rádi kančí se šípkovou, úprava se švestkovými povidly vás nadchne – výraznou chutí a nenáročnou přípravou. 
Reklama

Suroviny (4 porce)

Ragú:

Reklama

Postup

  1. Maso nakrájejte na kostky, slaninu na kostičky. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. V kastrolu rozehřejte olej, vsypte slaninu, po 1 minutě přidejte cibuli a opékejte ji dozlatova. 
  2. Mezitím oloupejte mrkev, celer a petržel, nakrájejte je nadrobno a vsypte k cibuli a slanině. Přidejte rozmarýn a koření. Promíchejte, vložte maso a opékejte ze všech stran dotmava. Maso se tzv. zatáhne a rozvoní. Občas promíchejte. 
  3. Zalijte vínem, vmíchejte protlak a povidla a ztlumte teplotu, aby ragú jen jemně probublávalo. Osolte a nechte vařit zhruba 2 hodiny. Pokud se tekutina příliš vyvařuje, přilijte víno nebo trochu vody. 
  4. Zhruba po 1,5 hodině, až maso začne měknout, připravte šťouchané brambory. Oloupejte je, nakrájejte na kostky, uvařte v osolené vodě se špetkou kmínu doměkka. Slijte, rozkrájejte na brambory máslo a rozšťouchejte je nahrubo. Podávejte s kančím ragú. 
Reklama
Kančí ragú s povidly
Kančí ragú s povidly
Silvie Kolevová / Každý den je svátek

Další sváteční recepty od Karolíny Kamberské najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH: 

Vánoční číslo časopisu Prima FRESH

Prožijte překrásné sváteční dny a veselou zimu s novým číslem časopisu Prima FRESH

Každý den je svátek
Karolína Kamberská

Karolína Kamberská přichází hned se dvěma novinkami. Tou první je kuchařská kniha , druhou pak start jejího blogu nazvaného Radost podle Karolíny.

Kniha i blog přicházejí současně, protože je spojuje společné téma: „V poslední době se na mě z médií i sociálních sítí valí hromada zpráv, které mě zneklidňují a deprimují. Ale když vylezu před dům, dojdu na náměstí nebo odjedu někam na výlet, potkávám se s naprosto jinou realitou. Ve skutečném světě je mnohem víc radosti ze života, smíchu a bonvivánství. A já chci psát o tom, co přináší do života kouzlo.“

I proto se autorka v knize Každý den je svátek zaměřuje na sváteční recepty, které ale můžete snadno využít kdykoli ve všední den, když se vrátíte v podvečer domů unavení po náročném dni. Karolíniny návody jsou totiž praktické a vařit podle nich zvládnou i začínající kuchařky a kuchaři. 
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama