Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Kančí hřbet se šípkovou omáčkou a kapustou

4 porce
do 1 hodiny
Kančí hřbet se šípkovou omáčkou a kapustou
Kančí hřbet se šípkovou omáčkou a kapustou Autor: archiv Prima
Chcete se opravdu blýsknout před rodinou či návštěvou? Tak vyzkoušejte tento recept na kančí hřbet se šípkovou omáčkou a kapustou podle Zdeňka Pohlreicha.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Jako první si připravte omáčku: v kastrůlku nechte rozpustit kousek másla a orestujte nadrobno nakrájenou mrkev, řapíkatý celer a šalotku. Pak přisypte cukr, pár kuliček jalovce a zalijte vývarem. Osolte, opepřete, přidejte šípkovou marmeládu a nechte povařit, aby omáčka zhoustla.
  2. Jako přílohu budete podávat kapustu: nakrájejte ji na nudličky, nechte krátce povařit v osolené vodě a pak přendejte do mísy s ledovou vodou, abyste zastavili var a kapusta tak neztratila krásnou zelenou barvu. Potom přeceďte a nechte okapat.
  3. V dalším hrnci orestujte plátek slaniny, přidejte kousek másla a nakrájenou zeleninu. Zalijte smetanou a nechte zhoustnout. Pak přidejte spařenou kapustu, osolte, opepřete a promíchejte.
  4. Maso osolte a opepřete a ze všech stran orestujte na olivovém oleji. Pak nechte dopéct v troubě na 180 stupňů.
  5. Šťávu z pánve, na které jste restovali maso, zalijte šípkovou omáčkou, aby se chutě spojily.
  6. Asi po 10 minutách vyndejte maso z trouby, přikryjte alobalem a nechte chvíli odležet. Šťávu z pekáčku přidejte k omáčce a pak ji přeceďte.
  7. Maso nakrájejte na plátky a spolu s kapustou a omáčkou nandejte na talíř.
Reklama

Kančí hřbet se šípkovou omáčkou a kapustou Foto:

Kančí hřbet se šípkovou omáčkou a kapustou Foto:

Kančí hřbet se šípkovou omáčkou a kapustou, foto: archiv Prima

Související témata: kančí maso , zvěřina
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama