Najděte si recept
Na co máte chuť?

Jarní polévka minestrone s těstovinovou rýží
Receptů na minestrone je tolik variací, kolik je na světě kuchařů. Základ je ovšem jasný. Hrnec polévky nadupaný spoustou zeleniny, doplněný těstovinami a vyladěný parmezánem.
do 1 hodiny
4 porce
Suroviny (4 porce)
- prorostlá slanina 30 g
- Olivový olej 1 lžíce
- česnek, jemně nasekaný 1 stroužek
- rajčata, oloupaná 3 ks
- mladá cuketa 100 g
- jarní cibulka 2 ks
- karotka, očištěná a nakrájená na kostičky 1 ks
- zelené fazolky (čerstvé nebo mražené) 130 g
- zelený hrášek (čerstvý nebo mražený) 130 g
- Voda 1 litr
- Knorr Bohatý bujón Zeleninový 1–2 kalíšky
- Sůl
- čerstvě namletý pepř
- těstovinová rýže, uvařená 200 g
- čerstvá hladkolistá petrželka, nasekaná 2 lžíce
- parmezánové hobliny 2 lžíce
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Slaninu nakrájíme na malé kostičky. V hrnci na rozehřátém oleji ji osmahneme, přisypeme česnek a necháme zesklovatět.
- Rajčata rozkrojíme a vyjmeme semínka. Překrájíme je na kostky. Omytou cuketu rozkrájíme na širší nudličky. Očištěné cibulky nakrájíme na tenká kolečka. K polévkovému základu přidáme ostatní zeleninu, kromě rajčat. Vše ještě necháme za občasného míchání krátce osmahnout.
- Do vroucí vodou vhodíme Knorr Bohatý bujón Zeleninový, promícháme a nalijeme do hrnce na zeleninu, ochutíme pepřem, případně solí. Polévku vaříme na mírném ohni 6–7 minut, pak přidáme rajčata a vaříme ještě 2 minuty. Stáhneme z ohně, do polévky vmícháme těstoviny, petrželku a rozdělíme ji na porce, které sypeme parmezánem. Polévka má být hodně hustá.
Jarní polévka minestrone s těstovinovou rýží. Foto: Knorr
KOMERČNÍ SDĚLENÍ