Najděte si recept
Na co máte chuť?

Jamajské krevety
Aby byla tato jamajská lahůdka dokonalá, kupte největší a nejlepší krevety, které jsou na trhu. Když nemáte peppadew papričky, použijte klidně kusy čerstvé červené papriky.
do 1 hodiny
4 porce
Suroviny (4 porce)
- syrové krevety, vyloupané 600 g
- Olej 2 lžíce
- Máslo 2 lžíce
- peppadew papričky (naložené sladko-pikantní papričky) 12 ks
- jarní cibulka 1 ks
Při podávání:
Na marinádu:
- cibule, nasekaná najemno 1 ks
- česnek, lehce rozmáčknutý 2–4 stroužky
- zralé rajče, nakrájené, bez semínek 1 ks
- malá červená chilli paprička 1 ks
- Tymián 2 větvičky
- středně ostré curry 2–3 lžičky
- hnedý cukr 1 špetka
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Smíchejte všechny ingredience marinády v mělké misce, obalte v ní krevety a nechte je 15–30 minut marinovat.
- Na velké pánvi rozehřejte olej, dejte do něj stroužky česneku a nechte je vzpěnit asi 1 minutu. Krevety s marinádou dejte do rozpáleného oleje. Snižte teplotu, přikryjte a vařte 3–4 minuty, dokud nebudou krevety růžové.
- Sundejte poklici, vmíchejte papričku a máslo a na mírném ohni nechte pár minut vařit. Ozdobte jarní cibulkou. Podávejte s limetovými klínky a basmati rýží.
- PRIMA TIP: Limetové klínky seřízněte a lehce osmažte.
Jamajské krevety. Foto: isifa.com