návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Hovězí po mongolsku s ramen nudlemi

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 30 minut
Hovězí po mongolsku s ramen nudlemi
Hovězí po mongolsku s ramen nudlemi
Rychlé a chuťově skvěle vyvážené jídlo můžete směle obměňovat a použít libovolnou zeleninu, kterou najdete v lednici.

Suroviny (4 porce)

Omáčka:

Postup

  1. Steak nakrájejte na tenké kousky přes vlákno. Do pytlíku se zipem vložte maso a kukuřičný škrob, zavřete, protřepejte (všechny kousky se musí dostatečně obalit).
  2. V nepřilnavé pánvi rozehřejte olej. Přidejte hovězí a restujte dohněda (restujte po částech – cca nadvakrát nebo natřikrát, kousky masa se vám jinak připečou k sobě, což nechceme). Po každé várce můžete přidat trochu oleje, pokud je třeba.
  3. Maso vyndejte z pánve na talíř a tu vytřete papírovou utěrkou.
  4. Do pánve vložte papriku a restujte několik minut, dokud nezměkne. Vyndejte z pánve na talíř a dejte stranou.
  5. Ve stejné pánvi připravte i omáčku: vlijte sezamový olej, sójovou omáčku, přisypejte cukr a česnek. Vlijte vývar a dochuťte chilli vločkami.
  6. Promíchejte a vařte na středním plameni, dokud omáčka lehce nezhoustne a nezredukuje se asi o čtvrtinu (může to trvat cca 10 minut, ale s redukováním to příliš nepřehánějte – bude jí potřeba dostatek na vaše nudle).
  7. Mezitím uvařte nudle podle instrukcí na obalu.
  8. Hotové hovězí a papriky vložte do pánve k omáčce a promíchejte. Přidejte uvařené nudle a opět vše promíchejte. Posypejte jarní cibulkou a podávejte.

Hovězí po mongolsku s ramen nudlemi 2 Foto: Hovězí po mongolsku s ramen nudlemi; foto: jocooks.com