návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Houbový krém se sýrem

4 porce
do 30 minut
Houbový krém se sýrem
Houbový krém se sýrem Autor: Dominik Bachůrek
Krémová polévka s žampiony a dýní získá nečekaný šmrnc díky výrazným sýrům. Je velmi lahodná a sytá, takže s topinkami ji klidně servírujte jako večeři.

Postup

  1. Na másle osmahněte najemno nakrájenou cibuli, přidejte očištěné a nakrájené houby a omytou dýni nakrájenou na kostičky. Nechte pár minut nasáknout chuť, posypte moukou a za stálého míchání zřeďte po pár minutách mlékem.
  2. Přidejte vodu a přiveďte k varu, poté vařte na mírném ohni 20 minut.
  3. Nastrouhejte sýry, smíchejte je a po lžičkách přidávejte do krému, pomalu míchejte, až se vše pěkně spojí. Přidejte sůl a pepř a posypte nasekanou petrželkou.
  4. Rozdělte krém do talířů a servírujte s topinkami.

Prima tip: Sýry Verena a Gran Moravia, ale i čerstvé máslo zakoupíte v prodejnách La Formaggeria, www.laformaggeria.cz

Vyzkoušejte i další polévky s houbami: