návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Grilovaný losos s mangovou salsou

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 30 minut
Grilovaný losos s mangovou salsou
Autor: Marek Kučera Grilovaný losos s mangovou salsou
Naprosto neodolatelná kombinace typické chuti ryby s medovou vůní tropického ovoce, dokonalá souhra barev i konzistence.

Postup

  1. Na salsu v misce promíchejte mango, papriku, cibuli, chilli papričku a koriandr. Dejte stranou. Rozehřejte gril.
  2. V jiné misce promíchejte česnek, chilli koření, sůl a pepř a směsí potřete filety ryby. Položte je na gril a opékejte asi 6 až 8 minut po každé straně.
  3. Před podáváním vymáčkněte na ryby limetovou šťávu, navršte na ně salsu a podávejte.

PRIMA TIP: Mango je u nás v obchodech celkem běžné, méně běžné už je, aby bylo dokonale uzrálé. Pokud se slupka nepoddá tlaku prstů, není mango ještě zcela ve formě. Dejte ho do papírového sáčku, uzavřete a nechte den dva na okenním parapetu – za tu dobu ovoce krásně „dozraje“ působením etylénu, který vylučuje.

Grilovaný losos s mangovou salsou  Foto: Grilovaný losos s mangovou salsou; foto: Marek Kučera