návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Grilovaný bůček Chiang Mai

Hodnoceno: 0x
2–4 porce
do 30 minut
Grilovaný bůček Chiang Mai
Autor: Just Spice Grilovaný bůček Chiang Mai
Podle tohoto receptu z nočních vietnamských tržišť připravíte báječný bůček vonící koriandrem a k dokonalosti ho doladíte delikátním dipem s tamarindovou vodou. Prostě není bůček jako bůček, dopřejte svým chuťovým buňkám výlet do světa.

Postup

  1. Tamarindovou vodu si uděláte tak, že ve dvou deci vody povaříte pomalu 30 minut lžíci tamarindové pasty a lžičku tmavého cukru. Na omáčku poté smíchejte v misce všechny přísady a odložte stranou.
  2. Ve hmoždíři rozetřete koriandrový kořen, koriandrová semínka a česnek na pastu. Bůček dejte do velké mísy. Přidejte připravenou pastu, cukr, sójovou omáčku, ústřicovou omáčku a pepř. Dobře promíchejte. Přikryjte, dejte do lednice a nechte pár hodin marinovat (ideálně přes noc).
  3. Grilujte na středně rozehřátém grilu 8–10 min z každé strany. Pokrájejte na 2 cm široké proužky. A máte hotovo. Namáčejte do omáčky.

S kořením kolem světa

Just SpiceMožná jste na tom jako my, máte rádi pestrou světovou kuchyni a leccos vám při vaření chybí. A možná jste při cestách po světě byli fascinovaní kořením na tržištích, tím pestrobarevným kaleidoskopem plným vůní. Mnohokrát jsme si z cest přivezli „něco“, o čem jsme vůbec nevěděli, nač to použít. A doma jsme hledali recepty.

Vášeň pro cestování a vášeň pro dobré jídlo je důvodem, proč jsme založili JUST SPICE, e-shop plný chutí, vůní a barev a hlavně plný koření. Na dobrém jídle záleží. A také záleží na detailu. Tedy na koření, se kterým vaříte. Přivážíme pro vás špičkové koření z celého světa, vyzkoušejte ten rozdíl.