Najděte si recept
Na co máte chuť?

Grilovaná kuřecí křidýlka
Kuřecí křidýlka jsou velmi vděčná surovina. Zá málo peněz si užijete spoustu radosti – šťavnaté maso a oblíbená obíračka předurčují křidýlka jako jídlo pro větší společnost.
do 1 hodiny
4 porce
Vyzkoušejte i další super recepty na kuřecí křidýlka:
Článek
6 báječných receptů na kuřecí křidýlka
Není nad pořádnou obíračku. Umaštěná pusa i ruce a ta skvělá chuť masa, které jste právě odkousli od kosti... :)
Suroviny (4 porce)
- kuřecí křídýlka 1 kg
- Worcestrová omáčka 2 lžíce
- Hořčice 1 lžíce
- Kečup 2 lžíce
- Česnek 4 stroužky
- grilovací omáčka Samba – k servírování
- šťáva z 1 citronu
- sůl a čerstvě namletý pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Křidýlka osolte, opepřete a promíchejte s marinádou připravenou z worcesterové omáčky, kečupu, hořčice, citronové šťávy a rozmačkaného česneku. Nechte cca 1 hodinu při pokojové teplotě marinovat.
- Poté dejte na pekáč, přikryjte alobalem a pečeme při 180 °C cca 40 minut (doměkka).
- Upečená křidýlka můžete buď nechat vychladit, nebo ihned grilovat dozlatova na rozpáleném grilu. Během grilování potírejte výpekem z pekáče.
- Podávejte s grilovací omáčkou Samba, rozpečeným pečivem a zeleninou.
Grilovaná kuřecí křidýlka; foto: archiv Hellman´s