návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Grilovaná kuřecí křidýlka

4 porce
do 1 hodiny
Grilovaná kuřecí křidýlka
Grilovaná kuřecí křidýlka Autor: archiv Hellman´s
Kuřecí křidýlka jsou velmi vděčná surovina. Zá málo peněz si užijete spoustu radosti – šťavnaté maso a oblíbená obíračka předurčují křidýlka jako jídlo pro větší společnost.

Vyzkoušejte i další super recepty na kuřecí křidýlka:

Článek

6 báječných receptů na kuřecí křidýlka Foto:

6 báječných receptů na kuřecí křidýlka

Není nad pořádnou obíračku. Umaštěná pusa i ruce a ta skvělá chuť masa, které jste právě odkousli od kosti... :)

Postup

  1. Křidýlka osolte, opepřete a promíchejte s marinádou připravenou z worcesterové omáčky, kečupu, hořčice, citronové šťávy a rozmačkaného česneku. Nechte cca 1 hodinu při pokojové teplotě marinovat.
  2. Poté dejte na pekáč, přikryjte alobalem a pečeme při 180 °C cca 40 minut (doměkka).
  3. Upečená křidýlka můžete buď nechat vychladit, nebo ihned grilovat dozlatova na rozpáleném grilu. Během grilování potírejte výpekem z pekáče.
  4. Podávejte s grilovací omáčkou Samba, rozpečeným pečivem a zeleninou.

Grilovaná kuřecí křidýlka  Foto: Grilovaná kuřecí křidýlka; foto: archiv Hellman´s