návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Francouzské brambory

4 porce
do 1,5 hodiny
Francouzské brambory
Autor: Slepičárna blog Francouzské brambory
Zapečené francouzské brambory? To je skvělá česká klasika! Zapečte je se smetanou, vejci a kusem uzeného masa. Opravdu si pochutnáte! :)
Reklama
Reklama

Postup

  1. Uvařte ve slupce brambory „na skus“, slijte je, nechte vychladnout tak, aby se daly oloupat a nakrájete na kolečka.
  2. Uzené maso v celku povařte ve vodě 15 minut. Vyndejte a nakrájejte na kostičky.
  3. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka. Ty pak poduste krátce na pánvi na másle. Čtyři vejce uvařte natvrdo, oloupejte a nakrájejte na kolečka. Troubu předehřejte na 170 °C.
  4. Pekáč vymažte sádlem. Na dno rozložte brambory, zlehka je osolte, opepřete, dejte na ně část uzeného, cibuli, vejce, znovu dejte brambory. Vrstvy zakončete bramborami. Pozor, ať nepřesolíte. 
  5. Pekáč dejte do předehřáté trouby a pečte 10 minut. Mezitím vyšlehejte smetanu s vejci, trošku směs osolte a opepřete. Brambory vytáhněte z trouby a zalijte je směsí. Pečte dalších 25 minut. 
  6. Poté troubu vypněte, pootevřete a nechte zapečené francouzské brambory ještě 15 minut „dojít“. Podávejte je posypané nasekanou petrželkou a nezapomeňte na kyselé okurky.
Reklama

Slepičárna
Jana a Štěpán Vašákovi

Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.

Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.

Recepty doprovází i krásné fotky a nevšední grafická úprava - zkrátka radost pohledět, uvařit a ochutnat...!

Související témata: Hlavní jídla , Česká kuchyně
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama