návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Dýňový páj

Hodnoceno: 1x
do 1 hodiny
Dýňový páj
Autor: Smoothcooking.cz Dýňový páj
Dýňový koláč, jinak také páj, si s podzimem spojuje hodně lidí. Není se čemu divit, vážně stojí za vyzkoušení! :) Už se vám také sbíhají sliny?

Článek

Hrníčková buchta s ovocem  Foto:

Nové recepty na hrnkové koláče: Nechte se zlákat jednoduchou přípravou s dokonalým výsledkem!

Pečení sladkých moučníků vyžaduje správné měření použitých surovin. Ani zkušená cukrářka nepeče podle oka, výsledek je totiž závislý na přesném poměru surovin. Pokud se...

Postup

  1. Do mísy vložte máslo, přidejte vejce, mouku a nakonec moučkový cukr.
  2. Zpracujte do tuhého těsta. Pro lepší práci s těstem ho vložte na chvíli do lednice.
  3. Připravte si formu a do té vmačkejte těsto. Ze zbytku těsta vytvarujte lístečky.
  4. Vydlabejte dýni a pokrájejte na kostičky. Hokkaido se nemusí loupat.
  5. Kostičky podlijte trochou vody a povařte do změknutí; aby se voda vyvařila. K měkké dýni přilijte smetanu.
  6. Přidejte měkký tvaroh, skořici a zázvor. Poté přidejte vajíčka a med.
  7. Vše důkladně rozmixujte, směs nalijte do korpusu a pečte na 170 °C cca 30 minut.
  8. Vymodelované lístečky položte na koláč cca po 10 minutách, aby se nepotopily.

Dýňový páj Foto: Dýňový páj Foto: Dýňový páj. Foto: Smoothcooking.cz

Smoothcooking.cz Foto:

Smooth cooking aneb vaříme hladce

Ze začátku jsem si založila internetový zápisník, kam jsem zapisovala recepty pro mé přátele. Ale po roce ho začali sledovat i další lidé, tak jsem se rozhodla koupit si doménu a začít opravdu blogovat. Přidala jsem tomu duši a hlavně zapojila i můj osobní život. Do všech receptů přidávám hlavně kus sebe a obrovskou dávku úsměvu a elánu.

Můj blog Smoothcooking.cz je souhrn jednoduchých a rychlých receptů, které zvládne i úplný začátečník. Je proložen složitějšími recepty pro ty, kteří chtějí strávit u plotny i několik hodin. Najdete zde sladké, slané, ale i nápoje a smoothie.

Popisuji tipy, triky, inspiraci na to, jak být lepší kuchařkou či kuchařem, dále doporučené restaurace, ingredience a vybavení a food akce. Snažím se vám být opět o krok blíže, a tak jsem začala točit videorecepty a vlogy z food akcí.