Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Dýňová polévka s chorizo klobáskou

4–6 porce
do 1 hodiny
Dýňová polévka s chorizo klobáskou
Dýňová polévka s chorizo klobáskou Autor: isifa.com
Tahle polévka vás rozhodně zahřeje i zasytí. Chuť jemné dýně rozbíjí chorizo klobása – a uzená paprika jí dodá nakonec ten pravý šmrnc.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Ve velkém hrnci rozehřejte kostičky klobásy, až začne vytékat tuk. Přidejte najemno nasekanou cibuli a restujte asi 5 minut na střední teplotě, dokud nebude měkká. Vmíchejte uzenou papriku a dobře míchejte, aby se vše spojilo. Potom přidejte dýni a vývar, přiveďte do varu, pak snižte teplotu, přikryjte pokličkou a vařte 30–40 minut nebo dokud nebude dýně měkká.
  2. Sundejte hrnec z plotny a polévku rozmixujte dohladka – buďto v mixéru, nebo tyčovým mixérem. Ochuťte solí a namletým černým pepřem.
  3. Před podáváním opečte na pánvi klobásu, kterou jste si nechali na ozdobení, dokud z ní nebude vytékat tuk. Naběračkou rozdělte polévku do hrnků nebo servírovacích misek, povrch posypte osmaženou klobáskou, pokapejte trochou vypečeného oleje, posypte trochou namletého pepře a podávejte.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama