Najděte si recept
Na co máte chuť?

Dýňová polévka s chorizo klobáskou
Tahle polévka vás rozhodně zahřeje i zasytí. Chuť jemné dýně rozbíjí chorizo klobása – a uzená paprika jí dodá nakonec ten pravý šmrnc.
do 1 hodiny
4–6 porce
Suroviny (4–6 porce)
- chorizo klobása + 75 g na ozdobení 150 g
- Cibule 2 ks
- mletá uzená paprika 1 lžíce
- dýňová dužina 1 kg
- kuřecí nebo zeleninový vývar 900 ml
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Ve velkém hrnci rozehřejte kostičky klobásy, až začne vytékat tuk. Přidejte najemno nasekanou cibuli a restujte asi 5 minut na střední teplotě, dokud nebude měkká. Vmíchejte uzenou papriku a dobře míchejte, aby se vše spojilo. Potom přidejte dýni a vývar, přiveďte do varu, pak snižte teplotu, přikryjte pokličkou a vařte 30–40 minut nebo dokud nebude dýně měkká.
- Sundejte hrnec z plotny a polévku rozmixujte dohladka – buďto v mixéru, nebo tyčovým mixérem. Ochuťte solí a namletým černým pepřem.
- Před podáváním opečte na pánvi klobásu, kterou jste si nechali na ozdobení, dokud z ní nebude vytékat tuk. Naběračkou rozdělte polévku do hrnků nebo servírovacích misek, povrch posypte osmaženou klobáskou, pokapejte trochou vypečeného oleje, posypte trochou namletého pepře a podávejte.