archiv Albert

Dýňová frittata s klobásou, kapustou a sýrem feta

Moje hodnocení
5x

Jakmile jednou objevíte kouzlo frittaty, budete ji dělat zaručeně velmi často. Je to totiž jedna z nejjednodušších večeří, které zvládnete připravit během chvíle a náplň můžete volně proměňovat podle stavu zásob ve vaší lednici. Dnes vyzkoušejte tuhle vyladěnou verzi s dýní, kapustou, klobásou a slaným sýrem.

4 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 °C. Červenou cibuli nakrájejte na měsíčky a nechte pozvolna zkaramelizovat na rozehřátém oleji v pánvi s kovovou rukojetí, kterou je možné vložit do trouby. Přidejte nakrájenou dýni a klobásu, osolte a opečte doměkka. Po chvíli přihoďte nakrájenou kapustu a ještě pár minut opékejte.
  2. Vajíčka prošlehejte se zakysanou smetanou a nalijte do pánve. Posypte nakrájenou fetou a dejte na půl hodiny zapéct do trouby. Pokud nemáte pánev vhodnou do trouby, pečte frittatu 20 minut na mírném ohni.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Albert


Přečtěte si také

Recepty