návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Dušené červené zelí s ciderem a jablky

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 30 minut
Dušené červené zelí se ciderem a jablky
Autor: isifa.com Dušené červené zelí se ciderem a jablky
Červené zelí je v Čechách tradiční příloha. Nyní vám přinášíme trochu netradiční přípravu, ale věřte, že si tuto variantu zamilujete.

Postup

  1. Ve velké pánvi rozehřejte olej a na mírném opékejte cibuli asi 3 minuty, aby změkla.
  2. Do pánve přidejte červené zelí, pomerančovou kůru i šťávu, směs koření, hnědý cukr a cider. Přikryté pokličkou vařte 20 minut na mírném ohni a tak dvakrát během vaření promíchejte.
  3. Do pánve vmíchejte nasekaná jablka, 3 lžíce vody a vařte dalších 20 minut, dokud zelí a jablka nebudou měkké. Před podáváním dobře dochuťte.

Dušené červené zelí se ciderem a jablky Foto: isifa.com

Dušené červené zelí se ciderem a jablky. Foto: isifa.com

Související témata: červené zelí , Vegetariánské