Paul Allam, David McGuinness

Dokonalé sušenky s čokoládou

Moje hodnocení
24x

Fantastické sušenky, které jsou krásně měkké a zároveň křupavé. Ozvláštňují ji kousky mléčné čokolády, které se při pečení jen lehce roztečou. Můžete je chroupat samotné, s horkým mlékem či kakaem nebo použít jako základ sendviče se zmrzlinou – dekadentního objevu loňského léta. Vzpomínáte na parlorky?

1 porce
60 minut
australská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Máslo a cukr šlehejte do hladké nadýchané pěny, v robotu to trvá zhruba 5 minut. Přidejte vejce a prošlehejte dohladka. Zapracujte mouku, škrob, prášek do pečiva a sůl a míchejte, až vznikne homogenní těsto. Vmíchejte čokoládové pecičky.
  2. List pečicího papíru poprašte moukou, přesuňte na něj těsto, vytvarujte z něj váleček o průměru 4 cm, zabalte ho do pečicího papíru a uložte na 1 hodinu do lednice.
  3. Troubu předehřejte na 160 °C. Těsto vybalte, papír položte na plech a z válečku odkrajujte 1cm plátky. Skládejte je na připravený plech dál od sebe a pečte v předehřáté troubě 10–12 minut. Vytáhněte je a nechte zchladnout.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Paul Allam, David McGuinness

Knihy Omega Paul Allam, David McGuinness

Zapálení majitelé a vášniví pekaři Paul Allam a David McGuinness vás ve své knize s podtitulem Sladkosti na všechny způsoby vezmou do svého pekařství Bourke Street Bakery v australské Sydney a odhalí vám všechna tajemství pečení lahodných koláčů, dezertů, máslových croissantů i skvostů z plundrového těsta. Podělí se s vámi o 90 receptů na své ikonické kousky a o spoustu rad, tipů a triků, které vás spolehlivě dovedou k perfektnímu výsledku. Je až s podivem, že stačí pouhých šest surovin, aby vzniklo něco tak dokonalého jako voňavé, křupavé pečivo. Připravte si mouku, sůl, vodu, máslo, droždí a cukr a pusťte se do pečení. Možná si časem otevřete i vlastní řemeslné pekařství. 
Vydalo nakladatelství Omega.


Přečtěte si také

Recepty