Najděte si recept
Na co máte chuť?

Cuketová kyselice s bramborami, koprem a houbovými škvarky
Suroviny (4–6 porce)
- střední cuketa 1 ks
- Cibule 1 ks
- střední brambory 4 ks
- Máslo 1 lžíce
- hladká mouka 1 lžíce
- Vývar 1,5 litru
- Zakysaná smetana 1 kelímek
- čerstvý kopr
- Sůl
- čerstvé houby
Postup
- Nejprve na másle zesklovaťte cibuli, tu zasypte moukou a upražte světlou cibulovou jíšku. Zalijte chladným vývarem, dobře rozmíchejte a přidejte na kostičky nakrájené brambory. Podle potřeby osolte.
- Po cca 10 minutách přidejte nahrubo nastrouhanou cuketu a vařte ještě cca 7–10 minut. Nakonec vmíchejte smetanu pokojové teploty, prohřejte a po odstavení vmíchejte posekaný kopr. Můžete ještě dokyselit troškou octa.
- Pokud chcete přidat houbové škvarečky, tak je upražte zvlášť na pánvi s olejem, osolené a okmínované a přidejte do hotové polévky.
Cuketová kyselice s bramborami, koprem a houbovými škvarky; foto: V kuchyni vždy otevřeno
V kuchyni vždy otevřeno
Food blog V kuchyni vždy otevřeno vznikl v únoru 2014 a od té doby ho Andrea Motlíková plní recepty, které by měly být inspirací pro každého, kdo doma vaří pro svou rodinu, stejně jako autorka blogu.
V obsahu webu najdete především širokou nabídku rychlých večeří z české i světové kuchyně, předkrmy, polévky, ale i oblíbené moučníky nebo třeba recepty na domácí sirupy. Andrea používá hlavně sezonní a dostupné suroviny, spoustu z nich si pěstuje i na své zahradě.
Jak Andrea sama říká: „Na vaření mne baví to, že je to velice kreativní činnost. Někdo rád maluje, jiný háčkuje, prostě každý si najde to svoje naplnění v něčem jiném. A tahle moje záliba je myslím ku prospěchu i celé širší rodiny a doufám, že i ku prospěchu čtenářů mého blogu.“