návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Citrusový koláč s mandlemi

1 koláč porce
do 1,5 hodiny
Citrusový koláč s mandlemi
Citrusový koláč s mandlemi Autor: Johana Pošová / Moje sladká kuchařka
Krásný, voňavý, lehký a snadný – tuhle dobrotu si budete péct často. Vždyť je tak efektní!
Reklama
Reklama

Postup

  1. Jeden plát těsta zarovnejte na obdélník, druhý vykrojte do úhledného kola. Ten položte na plech vyložený pečicím papírem a celý propíchejte vidličkou.
  2. Pracovní plochu lehce poprašte moukou a obdélníkový plát těsta po délce rozkrojte na tři pruhy. Dva z nich potřete rozpuštěnou čokoládou. Položte je na sebe, navrch přijde nepotřený pruh. Po délce je rozkrojte na 6 proužků a opatrně je stočte do spirály. Vzniklý okraj těsta přilepte k placce pomocí rozšlehaného žloutku. Na plechu dejte na 15 minut do ledničky.
  3. V misce promíchejte mascarpone, krémový sýr, pomerančovou kůru a sůl. Směsí potřete těsto, navrch rozložte plátky citrusů a stočené okraje potřete vajíčkem. Troubu předehřejte na 190 °C.
  4. Koláč pečte 30 až 40 minut, až budou jeho okraje zlatohnědé. Posypte ho mandlovými lupínky, zakapejte javorovým sirupem a podávejte teplý.
Reklama

Citrusový koláč s mandlemi  Foto:

Citrusový koláč s mandlemi, foto: Johana Pošová / Moje sladká kuchařka

Moje sladká kuchařka

76 originálních receptů pro radost z pečení

Moje sladká kuchařka Foto:

Sedmdesát šest receptů, sedmdesát šest originálů. V této knize, první z edice Prima Fresh, najdete také předpisy na klasické cukroví, dorty, koláče či nepečené dezerty, ale každý z nich má něco navíc. Malý detail v postupu, vtipné zdobení, použití méně obvyklé suroviny. Maličkosti, ale pro výsledek mohou znamenat velký rozdíl (to je ostatně i krédo Prima Fresh).

Knížka, která je rozdělena do šesti kapitol, vám ale přináší i celou řadu úplně nových a často velmi neobvyklých receptů. Tato knížka je však zároveň pojata jako praktický manuál, ve kterém nechybí ani recepty na základní těsta, krémy a polevy. Navíc je zde prostor i pro vaše vlastní recepty, varianty a nápady.

Abychom vám pečení co nejvíc usnadnili, uvádíme recepty v klasických mírách a vahách a zároveň ve stále oblíbenějším „hrníčkovém“ modu.

Udělejte si radost, překvapte sebe i své blízké a přátele něčím neotřelým.

Vždyť život má být sladký!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Přečtěte si také