Cheesecake s bezovým květem a citronem

Moje hodnocení
6x

Jakmile se bez obsype drobnými kvítky, znamená to, že už brzy přijde léto. Pokud už jste také propadli aperitivu Hugo a milujete vůni a jemnou nasládlou chuť bezového sirupu, tenhle cheesecake vás okouzlí.

10 porcí
60 minut

Těsto

Krém

Postup přípravy

  1. Den předem připravte ochucenou smetanu. Květy vytřepte, ať je zbavíte broučků a nečistot, a zalijte v misce smetanou. Zakryjte ji potravinářskou fólií a uložte přes noc do lednice. Druhý den sceďte, květy vyždímejte do smetany a vyhoďte. Odměřte 65 g ochucené smetany.
  2. Suroviny na krém vytáhněte z lednice, aby získaly pokojovou teplotu, snáze je pak promícháte.
  3. Dno rozevíratelné dortové formy vyložte pečicím papírem, zavřete ji a přesahující papír odstřihněte. Máslo rozehřejte, sušenky rozmixujte najemno, nebo vložte do plastového sáčku (vhodný je zip-lock) a přejeďte válečkem. Drcené sušenky promíchejte s máslem, rozprostřete je na dno připravené formy, lehce je přitlačte a uhlaďte obrácenou stranou lžíce.
  4. Troubu předehřejte na 180 °C. Do spodní části umístěte hlubší plech a nechte ho nahřívat. Uvařte jeden litr vody.
  5. Krémový sýr promíchejte stěrkou se sirupem, po jednom zapracujte postupně vejce a nakonec vmíchejte citronovou šťávu a ochucenou smetanu. Vlijte do připraveného korpusu a vložte do trouby. Do nahřátého plechu nalijte horkou vodu a rychle zavřete dvířka trouby, tím se uvnitř vytvoří pára. Pečte 15 minut, snižte teplotu na 120 °C a pečte ještě 60 minut.
  6. Vypněte troubu, ale neotvírejte jí a cheesecake v ní nechte zcela zchladnout. Vytáhněte ho a uložte na pár hodin, ale ideálně přes noc, do lednice.

Další báječné letní recepty najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH, které je právě v prodeji:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty