Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Červenobílé sušenky

25 sušenek porcí
do 1,5 hodiny
Červeno-bílé sušenky
Červeno-bílé sušenky Autor: isifa.com
Vánoce jsou ideální čas k pečení. Klasika v podobě vanilkových rohlíčků a perníčků funguje vždy, ale zkuste tentokrát přidat i něco netradičního. Tyto červenobílé sušenky jsou výborné a navíc krásně vypadají.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Máslo s cukrem vyšlehejte do lehké pěny.
  2. Přidejte mouku a potom postupně 50 ml vody, aby se zformovalo těstíčko.
  3. Těsto rozdělte na dvě poloviny. Do jedné kápněte pár kapek červeného barviva a dobře prohněťte, aby se barva rovnoměrně promíchala.
  4. Rozválejte každou část těsta zvlášť na dva stejné čtyřúhelníky a každý plát dejte na dva různé archy pečicího papíru.
  5. Každý plát dejte s papírem na pekáč a nechte v lednici vychladit, dokud těsto neztuhne.
  6. Vyndejte těsto z lednice. Odlepte oba pláty od papíru. Červený plát potřete trochou vody, potom na něj převraťte světlý plát. Přitlačte oba pláty dohromady a ostrým nožem seřízněte okraje a upravte čistý čtyřúhelník.
  7. Nechte těsto změknout, aby se dalo snadno rolovat. Po delší straně ho srolujte.
  8. Na plochu nasypte bílé zdobení a roládu jím hezky obalte. Zabalte ji do voskovaného papíru a asi na 3 hodiny dejte do lednice ztuhnout.
  9. Ostrým nožem nakrájejte roládu na plátky. Ty rozložte na vymazaný pekáč a pečte asi 10 minut nebo dokud se těsto nezačne zbarvovat. Vyndejte z trouby, nechte úplně vychladnout a skladujte ve vzduchotěsné krabici.
Reklama

Červeno-bílé sušenky Foto:

Červenobílé sušenky                                                                                            Foto: isifa.com

Další tipy na skvělé cukroví najdete v našem SPECIÁLU:



Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama