reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Celerové ravioli plněné pečenou paprikou
Autor: Hermína / Prima Celerové ravioli plněné pečenou paprikou

Celerové ravioli plněné pečenou paprikou

Hodnoceno: 0x
Celer je právě ve své nejlepší formě a jeho chuť je oříšková a velmi lahodná. Pokud ho použijete jako základ pro tento nevšední předkrm, na své hosty určitě zapůsobíte.
do 1 hodiny
4 porce

Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě!

Všechny recepty z 12. dílu s tématem ZELENINA najdete v novém speciálu, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

reklama

Postup

  1. Celerovou bulvu dobře očistíme a nakrájíme z ní stejně tenké kulaté plátky – na jednu raviolu dva plátky. Necháme je doměkka spařit ve vroucí osolené vodě a ihned zchladíme v ledu.
  2. V kastrolu na olivovém oleji orestujeme nasekaný česnek a cibuli.
  3. Papriky dáme do pekáče a pečeme při 200 °C, dokud slupka nezčerná. Pak pekáč přikryjeme folií a necháme zapařit, tím se papriky budou snadněji loupat. Oloupané je nakrájíme na stejně velké kousky a přihodíme k orestované cibulce. Osolíme, opepříme a přidáme kousek nasekaného zázvoru. Z grepu uloupneme proužek kůry a nakrájíme nadrobno, přidáme do kastrolu.
  4. Mezitím plátky celeru osušíme v papírové utěrce a doladíme je do kulatého tvaru, ořízneme kraje pomocí skleničky.
  5. V pánvi rozehřejeme kousek másla a plátky celeru na něm ohřejeme.
  6. Pažitku nasekáme na droboučko a smícháme s olivovým olejem. Na dno talíře olej nakapeme, na něj položíme plátky celeru. Na plátky navršíme paprikovou náplň a přikryjeme dalším plátkem celeru. Ozdobíme ještě kapkou olivového oleje s pažitkou a podáváme.

Celerové ravioli plněné pečenou paprikou  Foto:

Celerové ravioli plněné pečenou paprikou  Foto:

Celerové ravioli plněné pečenou paprikou, foto: Hermína / Prima

reklama